Porţi Deschise, la RADET. Elevii din Bucureşti, aşteptaţi să vadă "venele" sistemului de încălzireRADET anunţă, într-un comunicat de presă, începerea programului"Ziua Portilor Deschise", organizat pentru prima data în Municipiul Bucuresti, în parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratele Scolare din Capitala.

Porti Deschise, la RADET
Porţi Deschise, la RADET

RADET îşi deschide pentru pentru dată porţile pentru elevii claselor V - XII din Bucuresti, lansând programul "Ziua Portilor Deschise".

"Am conceput acest program pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a cunoaste sistemul de alimentare centralizata cu energie termica, într-un mod nonformal", a declarat Valentin Vitalariu, director general al RADET.

Sistemul centralizat de termoficare al Municipiului Bucuresti se prezinta ca un ansamblu de instalatii termoenergetice bine definit, prin care se asigura încalzirea si apa calda de consum. El cuprinde unitati de producere, reteaua de transport si
distributie a agentului termic secundar pentru prepararea apei calde de consum si asigurarea încalzirii, puncte si module termice, cu instalatiile si utilajele aferente, se arată în comunicatul de presă al RADET.

"Le vom prezenta «radiografia» termoficarii, «venele si arterele» sistemului de încalzire din Bucuresti. În conceperea acestui proiect am plecat de la faptul ca toti suntem familiarizati cu apa calda si caldura resimtite în casele noastre, dar ne este strain modul în care acestea se produc", a mai spus directorul general RADET.

Programul se deruleaza în perioada cuprinsa între 18 si 22 aprilie 2016, concomitent cu perioada în care, în scoli, se deruleaza Programul "Scoala Altfel" si se adreseaza elevilor din clasele V - XII si cadrelor didactice din unitatile de învatamânt din Capitala.

"Astfel, mai ales elevii aflati în an terminal vor putea avea o noua orientare scolara si profesionala. Vor vedea importanta muncii în echipa, provocarile si efortul depus de oameni pentru ca în casele noastre sa ajunga caldura în calorifere. Ne dorim ca gradul de responsabilitate în ceea ce priveste folosirea resurselor naturale si protectia mediului sa creasca, mai ales în rândul tinerilor ", a mai spus Valentin Vitalariu.

Elevii vor cunoaste într-o vizita de 60 de minute, Dispeceratul General al regiei -«creierul sistemului circulator» al termoficarii, Centrala Termica Zonala de la Casa Presei Libere - «inima sistemului circulator» al termoficarii, precum si
activitatile din câteva puncte termice automatizate aflate în fiecare sector al Municipiului Bucuresti.

"Specialistii le vor spune ce este cogenerarea si le vor vorbi despre avantajele sistemului centralizat fata de alte sisteme alternative de încalzire : siguranta în exploatare atitudinea prietenoasa fata de mediu reducerea cheltuielilor", a concluzionat Directorul General al RADET.

Etichete: RADET, RADET porti deschise, sapatamana Scoala Altfel

0/4 COMENTARII
puscarie vasilica
01 Apr 03:40
+0
VOTURI
-0
@Hotii care ne conduc: Va multumesc pentru informatii. Chiar nu stiam! Eu intelesesem ca "specialistii" RADET le vor explica elevilor de clasele V-XII din Bucuresti ce este cogenerarea. Nu imi dadusem seama ca este vorba despre specialistii in smen (golani oportunisti cu foamea-n gat si coate ascutite).
Hotii care ne conduc
31 Mar 23:22
+0
VOTURI
-0
@ puscarie vasilica:
Nu esti prea informat: Vitalariu este omul de paie. Conduce cu adevarat un anume Tanase Ion Gabriel, care a fost director general o vreme, insa fusese declarat incompatibil, asa ca s-a retras (dupa lungi tergiversari) in umbra, unde-i merge PERFECT. Sef cabinet consilieri, cu lepre la fel de penale in subordine. Unul e micutul regizor care a aparut prin ziare, iar ultima achizitie e o anume Oprea Luminita, consilier de branding si imagine, prezentata ca o somitate in domeniu, insa s-a dovedit deja o nulitate.
Acesti PARAZITI sunt genul care primesc mii de euro lunar de la RADET, insa tot cheltuiesc banii de protocol si solicita achizitii spectaculoase, ca telefoane de ultima generatie, laptopuri etc, care li se aproba in regim de urgenta de catre Vitalariu. Dna Nulitate de exemplu tocmai a cerut un telefon Samsung S7 AURIU si i se va aduce. Ca sa realizati ce fel de om e Tanase, radea in cateva zile protocolul pentru o luna si trimitea femeia de servici sa-i cumpere ceai de 50 lei pachetul (ca el e fin al dracu) fara sa-i dea bani. El si ciracii lui nu-si cumpara din banii lor nici macar o cafea.
puscarie vasilica
31 Mar 14:26
+0
VOTURI
-0
Noul director al regiei de termoficare RADET Bucuresti este un anume Valentin Viţălariu. Documentele arată că Viţălariu a făcut sau face încă afaceri cu aparate de aer codiționat. El controlează firma HVAC Inter Trade SRL, care a avut în anul 2014 o cifra de afaceri de 50 de mii de euro. Cifra este amuzantă în comparație cu sutele de milioane de euro pe care Vițălariu trebuie să le gestioneze la RADET.

Vițălariu nu are cunoștiințele necesare și experiența pentru a gestiona complicata activitatate a regiei de termoficare, aflată, cum spuneam, în faliment tehnic. Directorul RADET a fost numit politic de către unul din liderii PNL București, un anume Cristian Olteanu. Acest Olteanu trage sforile în partidul liberal, având influență asupra președintelui Alina Gorghiu și a sefului PNL București, Teodor Atanasiu (sau cel puțin așa pretinde Olteanu).
puscarie vasilica
31 Mar 13:46
+0
VOTURI
-0
Pai, sa ne spuna si noua daca in RADET mai sunt clanurile familiale de fosti mulgatori de motorina si cititori de contori care au confiscat organigrama si fac legea in institutie, si daca actualii directori ai RADET mai percep paraindarat (zeciuiala) din contractele de intretinere, reparatii, investitii, pe care le acorda "cu cantec" firmelor trimise de la partidul care i-a numit in scaune ca sa se ocupe de contracte (mulgerea bugetului). Asteptam raspunsurile cele mai competente. Altfel, cu sau fara porti deschise, in aceasta puscarie de institutie s-a schimbat cumva ceva?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE