Poteraş acuzat că a aprobat bugetul pe 2012 fără dezbatere publică legalăPrimarul Poteras este acuzat ca nu a lansat in dezbatere publica suficient timp proiectul de buget pe naul 2012
Primarul Poteraș este acuzat că nu a lansat în dezbatere publică suficient timp proiectul de buget pe naul 2012

Astfel, edilul Sectorului 6 este acuzat că a dat posibilitatea cetăţenilor să se informeze despre proiectul de buget aferent anului în curs doar 12 zile, cât a fost publicat pe site-ul administraţiei locale, în loc de 30 de zile cât prevede legea.

"Primăria sectorului 6 a adoptat marţi, 31 ianuarie, bugetul local pe anul 2012, încălcând încă o dată legea transparenţei decizionale şi refuzând organizarea unei dezbateri publice cu cetăţenii sectorului 6. Proiectul de buget pe anul 2012 al Primăriei Sectorului 6 a fost afişat pe site-ul instituţiei, într-o primă versiune, în data de 19 ianuarie 2012. Conform Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică (art. 6, alin.2), proiectul ar fi trebuit să rămână minim 30 de zile spre consultare înainte de a fi supus votului în şedinţa de Consiliu Local", susţin reprezentanţii Centrului de Resurse pentru participare publică (CeRe) într-un comunicat remis la redacţie.


Conform sursei citate, asociaţia nonguvernamentală alături de alte două ONG-uri (Grupul de Iniţiativă Civică Callatis Drumul Taberei şi Grupul Iniţiativă Favorit) a solicitat primarului să scoată de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Sector 6 votarea acestui proiect şi lansarea lui în dezbatere publică pe o perioadă de 30 de zile, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.


"Mai mult, pe toată durată şedinţei de consiliu, reprezentanţii societăţii civile au fost împiedicaţi să ia cuvântul, au fost acuzaţi de sabotarea bugetului şi de partizanat politic. La final, preşedintele de şedinţă a refuzat să dea curs interpelărilor societăţii civile care nu au fost citite în plen, cetăţenii fiind mustraţi de modalitatea în care decid să comunice cu Primăria Sectorului 6", informează CeRe care a adăugat că va depune plângere în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990. Prin aceste demersuri, CeRe urmăreşte respectarea legii şi a drepturile cetăţenilor sectorului 6 de a fi informaţi, consultaţi şi de a participa la luarea deciziilor cu privire la alocarea şi cheltuirea banilor publici, susţin reprezentanţii asociaţiei.

Etichete: acuzat, Cristian Poteraş, dezbatere publică, ilegal, ong, Sectorul 6, timp

0/0 COMENTARII
Cautam Primar
09 feb 17:22
+0
VOTURI
-0

Dezbatere publica, domnilor si nu politica!! Conform legii 52/2003 orice proiect de act administrativ trebuie supus dezbaterii publice. Autoritatea administratiei publice are obligatia sa publice un anunt referitor la aceasta actiune in site-ul propriu, sa-l afiseze la sediu propriu, intr-un spatiu accesibil publicului, si sa-l transmita catre mass- media centrala sau locala, dupa caz. (2) Anuntul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunostinta publicului, in conditiile alin. (1), cu cel putin 30 de zile inainte de supunerea spre analiza, avizare si adoptare de catre autoritatile publice, in speta, inainte cu 30 de zile inainte sa fie supus spre adoptare in COniliul Local.

nati
03 feb 20:28
+0
VOTURI
-0

haideti oameni buni cum sa isi ia poteras singur bugetul pentru 2012, aceste chesti nu se fac fara dezbateri politice..asa ca nu il mai acuzati degeaba.

suzana
03 feb 20:13
+0
VOTURI
-0

cum sa isi faca poteras singur bugetul ep 2012, cand aceste lucruri se fac si ele cu o dezbatere politica. Mai ganditi si voi un pic.

georgica
03 feb 19:52
+0
VOTURI
-0

Ce cred USL ca vor face daca intra la putere, nu au nici un plan pentru a scoate Romania din criza si pentru viitorul tarii, ei vor sa urce la putere prin manipulare si prin violenta. Ne-am saturat de teatrul jucat de ei si de toate injuriile aduse guvernului si a presedintelui. Sa mearga sa-si caute o ocupatie, daca nu au una.

mitica
03 feb 19:40
+0
VOTURI
-0

Rusine sa va fie USL, va platiti oamenii si ii infiltrati printre saracii oameni nemultumiti pentru a face politica. Nu mai incercati sa ii manipulati si mergeti la munca pentru a va ocupa timpul, ca sunteti buni doar in a face rau acestei tari si greva in parlament!

anderson
03 feb 19:28
+0
VOTURI
-0

PNL si PSD ar trebui sa faca si altceva pentru tara asta in afara de a face greva in parlament si a-si trimite oamenii in strada, pentru a face politica! Rusine sa va fie, mergeti si cautati-va o alta ocupatie!

clara
03 feb 19:19
+0
VOTURI
-0

cum sa iti ia poteras singur bugetul pe 2012 fara dezbatere politica, hai oameni buni sa fim seriosi ca nu este chiar asa.ca nu se fac lucrurile de capul lui.

gogu
03 feb 19:14
+0
VOTURI
-0

Doamna Udrea, are dreptate cand le spune oamenilor care fac politica sa mearga la munca si sa ii lase pe cei cu nemultimiri in pace, pentru ca se incearca gasirea unei solutii la toate problemele lor.

silvia
03 feb 18:55
+0
VOTURI
-0

cum sa isi alocheze singuri bugetul pe 2012..asta e culme nici nu au cum sa faca aceasta chestie fara o dezbatere politica, mai ganditi si voi un pic. Ca este rusinosss daca ar fi asa.

unguru
03 feb 16:48
+0
VOTURI
-0

In strada sunt destui oameni nemultumiti, dar pe langa ei sa nu se mai infiltreze oamenii platiti de USL si sa faca politica, sa se duca la munca!

bia15
03 feb 09:19
+0
VOTURI
-0

cum sa isi faca bugetul pentru 2012 singuri, nu au cum..pentru aceste chestii trebuiesc dezbateri politice ca doar nu se fac de capul lor...

deea
03 feb 09:10
+0
VOTURI
-0

hai ca asta este culmea, cum sa isi aprobe bugetul pe 2012 fara dezbatere politica, pe asta de unde ati mai scoso, bai oameni buni mai ganditi inainte sa faceti niste afirmatii, in primul rand nu aveau cum....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE