Poteraş, fostul primar al Sectorului 6: judecat pentru corupție, investitor de milioanePe un teren de 2,5 hectare, aflat în proprietatea firmei sale, Taneco Project SRL, fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş (PDL) vrea să amenajeze un parc fotovoltaic, de un milion de euro. În prezent, fostul edil este judecat pentru fapte de corupţie, acesta fiind acuzat de DNA, alături de alţi funcţionari din primărie, că a retrocedat ilegal şase terenuri, din care unul ar fi ajuns la vărul soţiei sale.

Fost viceprimar,audiat in dosarul de coruptie al fostului primar Poteras:Mi s-a falsificat semnatura
Fost viceprimar,audiat în dosarul de corupţie al fostului primar Poteraş:Mi s-a falsificat semnătura

Proiectul parcului fotovoltaic al firmei Taneco Project SRL urmează să primească acordul de mediu. "Trebuie să avem şi finanţare, ceea ce e greu. Dau curs actelor, deocamdată, şi văd după aceea. Mă gândesc la un împrumut la bancă. Proiectul l-am evaluat la un milion şi ceva de euro. Care sunt avantajele? Să câştigăm bani, până la urmă, fiecare riscă pentru a câştiga bani", a spus fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, citat de ziarulring.ro. 

Întrebat dacă s-a gândit să încheie un parteneriat cu instituţiile publice pentru realizarea acestui proiect, fostul primar a oferit un răspuns halucinant: "Nu, nu cred în parteneriate". Asta în condiţiile în care chiar el a fost reprezentanul unei instituţii publice. Ulterior, a spus că nu crede că sunt interesate de acest lucru Primăria Călugăreni şi Consiliul Judeţean Giurgiu.

Parcul fotovoltaic pe care Taneco Project SRL, firma lui Poteraş, vrea să-l construiască va avea aproape 4.000 de panouri, dar şi sisteme de supraveghere video. Potrivit proiectului, vor fi amenajate, de asemenea, şi spaţii verzi pe o suprafaţă de peste 5.700 de metri pătraţi, dar şi locuri de parcare.

Fostul primar al Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un dosar legat de retrocedarea ilegală a şase terenuri, împreună cu alţi şase funcţionari publici din primărie. Imobilele, în suprafaţă totală de aproape 120.000 mp, ce au fost restituite în anul 2006, valorau la vremea respectivă 58,2 milioane euro, potrivit Parchetului, din care unul ar fi ajuns la vărul soţiei sale. Detalii aici. 

Etichete: Cristian Poteraş

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE