Poteraş, primarul care a împărţit Sectorul 6 la rude şi prieteni: Afacere de 80 de milioane de euroPrimarul Poteras apare intr-un dosar instrumentat de DNA privind retrocedari ilegale (Foto B365.ro)
Primarul Poteraş apare într-un dosar instrumentat de DNA privind retrocedări ilegale (Foto B365.ro)

Primarul Cristian Poteraş a fost trimis în judecată săptămâna trecută, fiind acuzat de implicare într-o reţea de tip mafiot care a pus mâna pe unele dintre cele mai valoroase terenuri din sectorul 6.

Bătrâni care aveau de recuperat terenuri confiscate de comunişti la marginea Bucureştiului au primit bani pentru a-şi vinde drepturile litigioase, de la apropiaţi ai primăriei, care aveau informaţii din interior referitoare la retrocedări, scrie România Liberă. Ei au primit sume cuprinse între 2.900 şi 300.000 de euro, în funcţie de mărimea şi poziţia terenurilor.

Ulterior, cumpărătorii drepturilor succesorale litigioase „au primit în compensare" de la subcomisia de fond funciar a sectorului 6, prezidată de primarul Cristian Poteraş, terenuri ultracentrale în valoare de 80 milioane de euro, deşi proprietarii de drept deţinuseră parcele la periferia Bucureştiului sau în comunele învecinate.

De exemplu, în locul a 10 hectare deţinute de familia Căpăţână în comuna Domneşti, comisia condusă de Poteraş a retrocedat în compensare un hectar pe Splaiul Independenţei (curtea Institutului de Biologie al Academiei Române), 2,2 hectare pe Calea Plevnei, între CSM şi Casa Radio (curtea ICECHIM), 1,7 hectare în cadrul complexului ANL din Valea Oltului, 4,3 hectare pe Bd. Timişoara.

Mai multe despre retrocedările frauduloase, pe romanialibera.ro.

Etichete: afaceri, judecată, Poteraş, Sectorul 6, terenuri

0/0 COMENTARII
Costel
07 mar 16:51
+0
VOTURI
-0

gisele, cred ca e doamna udrea! parca aduce cu ea la voce...

gigi
07 mar 15:21
+0
VOTURI
-0

se fura ca se poate... cand nu se mai poate se gasesc alte cai :)

gisele
07 mar 14:07
+0
VOTURI
-0

daca tot esti primar, de ce sa nu profiti? e asa usor sa furi prin metoda asta, ca doar suntem in romania. imi pun toata speranta in legea capitalei, ca va alunga acesti mafioti din posturi

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE