Poteraş şi-a ieşit din minţi: "Dacă cunoşti legile nu înseamnă că eşti sănătos la cap"Primarul Cristian Poteras s-a enervat si a parasit sedinta de Consiliu Local cand a fost interpelat de un consilier din opozitie
Primarul Cristian Poteraș s-a enervat și a părăsit ședința de Consiliu Local când a fost interpelat de un consilier din opoziție

Ședinţa de Consiliu Local Sector 6, de marţi seară, a debutat furtunos. Sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei aproximativ 200 de bucureşteni care susţineau că au venit să vadă dacă va fi votat sau nu proiectul de hotărâre care prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termică a unui număr de 56 de blocuri. Fiindcă locurile nu erau suficiente, unii oameni au stat la marginea sălii, în picioare, pe lângă pereţi. Comentariile nu s-au lăsat nici ele aşteptate: "Ce-i asta? Nici măcar nu mai încăpem aici", spunea o femeie în vârstă de aproape 60 de ani. "De ce nu spun cât costă? Că oricum noi nu plătim", remarca un bărbat din spatele sălii.

Presiunea apăsa cu atât mai mult cu cât, recent, un alt proiect de hotărâre de Consiliu Local referitor la aprobarea costurilor de anvelopare a 128 de blocuri a fost atacat în instanţă, reabilitarea termică fiind, în acest caz, în pericol să fie suspendată, după cum B365.ro a scris aici.

Pentru a mai elibera din tensiunea acumulată, primarul Poteraş a propus ca proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termică a celor 56 de locuri să fie devansat de pe locul 8 pe poziţia a 2-a în lista discuţiilor. "Cine doreşte poate să rămână mai departe, cine nu, poate să plece mai repede", a motivat Poteraş.

După mai multe discuţii privind costurile prea mari pe care le implică reabilitarea termică în Sectorul 6, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, cetăţenii părăsind rând pe rând sala de şedinţă.

Poteraş, acuzat că nu pune în practică proiectele aprobate în Consiliul Local

Dacă lucrurile au decurs civilizat mai departe, la finalul şedinţei, în timpul interpelărilor, situaţia s-a precipitat din nou. Protagoniştii au fost primarul Poteraş (PDL) şi doi consilieri locali, respectiv Manuel Avrămescu şi Mihai Sorin Dina, ultimii doi de la PNL.

Astfel, Avrămescu a înaintat primarului o solicitare din partea Centrului de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) prin care să fie realocat bugetul de peste 10 milioane de lei pentru grupul de 3 statui din Parcul Drumul Taberei către reabilitarea fostului cinematograf "Favorit". În plus, consilierul PNL a cerut explicaţii referitoare la stadiul în care se află licitaţia pentru refacerea cinematografului în condiţiile în care clădirea a fost preluată de administraţia locală de doi ani, sub pretextul că acolo să fie amenajat un supermarket, după cum au acuzat unii membri ai ONG-ului, prezenţi marţi în sală, şi nu un mall cultural cum a anunţat Poteraş oficial.

Roşu la faţă şi bătând din picior, primarul Poteraş şi-a pierdut răbdarea când a venit rândul colegului Dina de la PNL să facă interpelări. Întrebat dacă hotărârile pe care le ia Consiliul Local Sector 6 sunt imperative pentru Executivul Primăriei, în condiţiile în decizii luate cu mai mult timp în urmă nu au fost puse niciodată puse în practică, exemplificând cu cele 200 de parcări inteligente care ar fi trebuit finalizate în 2012, edilul a răbufnit.

"Credeţi că timpul meu nu costă? Haideţi, domnule! E 8 seara. Nu vă supăraţi, dar totul are o limită. Nu putem să vă suportăm toate frustrările dumneavoastră personale", a spus Poteraş.

De la administraţie, la politică şi injurii personale

Dina continuând să pună întrebări pe tema imperativităţii deciziilor Consiliului Local de a deveni realitate, edilul Poteraş a izbucnit. "Sunt imperative doar în capul dumneata. Trebuie să mai ai şi bani pentru aşa ceva", a comentat primarul, după care s-a ridicat de la prezidiu, îndreptându-se spre ieşire.

În replică, consilierul Dina a ţinut să îi atragă din nou atenţia edilului, la fel cum face la fiecare şedinţă de Consiliu Local, că a depus mai multe solicitări la Registratură, unele chiar de acum jumătate de an, la care nu a primit nici până acum un răspuns din partea Primăriei. "Domnule primar, cu obstinaţie se refuză răspunsurile", a punctat Dina care a adăugat că solicitările au fost formulate în baza legii privind liberul acces la informaţii de interes public, dar şi al legii privind transparenţa în administraţia publică locală.

Înjurând printre dinţi, Poteraş i-a răspuns consilierului, îndreptându-se spre uşă, că "Dacă cunoşti legile, nu înseamnă că eşti sănătos la cap", după care a părăsit sala de şedinţă.

Etichete: Consiliul Local, Cristian Poteraş, înjurături, pdl, PNL, realitatea, Sectorul 6, şedinţă

0/0 COMENTARII
Zaharia Razvan
30 Mar 00:21
+0
VOTURI
-0

A reactionat normal Poteras. Daca nu i se apreciaza munca pe care o face in acest sector si multi arunca nefondat cu mizerii in el, e normal sa isi piarda cumpatul un pic.

Aldrin
29 Mar 14:20
+0
VOTURI
-0

Am fost la sedinta ca invitat.

Pot sa afirm in cunostinta de cauza ca problemele ridicate de cei doi consilieri locali, respectiv Manuel Avrămescu și Mihai Sorin Dina au fost perfect pertinente si la obiect.

Un director din primarie a incercat evaziv sa raspunda cautandu-si raspunsurile printr-un dosar pe care il adusese o secretara si-l frunzarea atunci - oricum nu a convins cu explicatiile; tot-odata un reprezentant al Proiect Bucuresti vadit stanjenit de intrebari - a incercat sa se explice si nu prea a reusit.

Practic se citea iritarea lor , la faptul ca au fost deranjati, cu intrebari.

Din punctul meu de vedere mi se pare anormal faptul ca lucrurile nu s-au rezolvat la nivelul comisiilor - cum ar fi fost normal.

Ce am inteles si pot sa afirm cu putere este faptul ca banii pubici ai cetatenilor nu au fost folositi cu cap in timpul mandatului primarului Poteraș - asta indiferent ca place sau nu.

nasol !
29 Mar 00:04
+0
VOTURI
-0

Nasol , sectorul acestei potere este sectorul cu cei mai multi maidanezi . Nepricopsitul asta nu a fost capabil sa rezolve nici macar aceasta problema a cainilor vagabonzi in atatia ani de cand o freaca la sector .

Mihai Baciu
28 Mar 19:47
+0
VOTURI
-0

Ce mai bateti voi, altceva mai stiti? Asa v-a invatat Basescu.

razvan
28 Mar 18:11
+0
VOTURI
-0

daca eram in locul lui poteras il luam si la bataie pe dina ala. voi astia ai lu manescu, nu va mai pierdeti timpul prin commenturi aiurea ca nu iese asta al vostru primar nici cand o fi crin antonescu sanatos la creieri

Horia
28 Mar 17:47
+0
VOTURI
-0

PARNAIE, amice !

Asta scrie pe cu ru tau si al lui nevasta-ta !

DNA abia v-asteapta !

koko
28 Mar 16:08
+0
VOTURI
-0

Poteras a ordonat sa nu se mai reabiliteze blocurile din sectorul 6 chiar daca acum 1 luna pe toate usile de la intrarile blocurilor existau hartii emise de la primaria sector 6 cum ca reabilitarea se va face gratuit. Dupa ce s-au strans semnaturi in blocuri, s-au facut dosare, s-a mobilizat toata lumea, acum spune ca nu se mai face reabilitare. Parca reabilitarea asta trebuia sa tina pana in 2015, nu?

Andrei
28 Mar 20:42
+0
VOTURI
-0

Pentru ca astia din Consiliul Local l-au dat in judecata pentru ca a umflat pretul contractelor de reabilitarea, probabil ca nu au mai inceput lucrari noi.Eu locuiesc intr-un bloc in curs de reabilitare si trag baietii de zici ca ii alearga cineva. Probabil ca daca termina lucrarea isi incaseaza banii.Oricum, ar fi bataie de joc sa opreasca o lucrare deja inceputa. Se duce dracu' tot poliestirenu' ala intins pe pereti.

David
28 Mar 15:08
+0
VOTURI
-0

Tensiune foarte mare in randul pedelistilor. O sa vedem tot mai des astfel de iesiri. E greu sa te controlezi cand sti ca se apropie sfarsitul.

Irina
28 Mar 15:05
+0
VOTURI
-0

Ce vorbiti toti politologilor. Eu una sunt f multumita de poteras

Cristian Apetrei
28 Mar 15:44
+0
VOTURI
-0

De ce? Ce a facut atat de special prin sectorul 6? Poate nu am vazut eu , cu toate ca locuiesc in sectorul 6... O sa-mi trec pe GPS sa-mi caute realizarile lui Poteras , poate asa le gasesc si eu!

Irinel virinel
28 Mar 15:48
+0
VOTURI
-0

Daca, prin reducere la absurd, a reusit sa te multumeasca sigur nu mai esti fecioara ci femeie. Si daca el a reusit, cu atat mai mult voi reusi eu. Deci, nu ne vedem si noi?

a.m.
28 Mar 14:53
+0
VOTURI
-0

Poteras nu tine cont de legi, de nimic, conduce primaria ca pe un clan mafiot. Nu are nici o sansa in fata consilierilor de la PNL cand vine vorba d legi, pentru ca acestia sunt oameni bine pregatiti.

B
28 Mar 14:36
+0
VOTURI
-0

Poteras -Primarul analfabet

Bucuresti
28 Mar 13:50
+0
VOTURI
-0

Ma bucura enorm faptul ca dupa ce o sa cada Poteras Mafiotu' toti postaci astia nu o sa mai fie platiti sa comenteze pe site-uri si sa le aduca ode celor din PDL....

Cash
28 Mar 13:49
+0
VOTURI
-0

Primarul Cash Cash incepe sa-si dea arama pe fatza....au inceput sa-l lase si tiganii aia din clanul Vasiloi'....

Banks
28 Mar 13:47
+0
VOTURI
-0

Toti postaci astia de la PDL sunt cam dusi cu pluta.....auzi la ei ca PNL sunt comunisti, ba hotilor de Basescu nu ziceti nimic. Marele marinar al tarii de la Antwerp.

Irina
28 Mar 12:50
+0
VOTURI
-0

Daca n-ar exista mizeriile alea de usl-isti prin primarii si consilii locale, ar putea lumea sa-si fca treaba. Fii tare poteras, la alegeri scapam de mizeriile usl-iste

Cristian Apetrei
28 Mar 15:36
+0
VOTURI
-0

DA! O sa se apuce de treaba Poteras cand nu s-o mai invarti planeta... Sa se organizeze licitatii legale , sa aiba dreptul sa participe si firmele mici , nu doar cele portocalii!

Ion Creanga
28 Mar 15:39
+0
VOTURI
-0

Irinuca, vezi-ti fetita de caprele tale raioase, caci dupa alegeri, acolo unde se va afla Poterica al tau, nu o sa-l deranjeze mai nimeni. Poate doar ce-i care ii vor duce portocale la programul de vizitare al penitenciarului.

unu
28 Mar 12:45
+0
VOTURI
-0

Poterash e un dobitoc, e cel mai prost primar, strazile sunt pline de gauri, dar el vrea statui de milioane de euro, luminile din parcul Moghioross sunt stinse seara(cica nu sunt bani de curent) iar el vrea statui de milioane de euro, sectorul 6 este cel mai mizerabil, desi Poterash a facut shmekerii la fel ca toti primarii, poate chiar mai mari.

Andrei
28 Mar 20:37
+0
VOTURI
-0

Sectorul 6 nu este cel mai mizerabil. Pe sfarsitul iernii am mers pana in sectorul 3 (cred ca e 3 / mai sus de National Arena, spre Pantelimon) si era sa ma infig in niste maldare jegoase de zapada... Prin Militari tot au adunat astia zapada de pe marginea drumului, intr-un tarziu, dar spre Pantelimon crede-ma ca era o banda blocata din suta in suta de metri.Sa fie clar, pe Poteras as vrea sa-l vad la parnaie!

Razvan
28 Mar 12:35
+0
VOTURI
-0

Mi se pare corect ce a facut Poteras. Cei din USL nu fac nimic constructiv, sunt doar gica contra la tot

Ioana Alexandra Ghinda
28 Mar 15:14
+0
VOTURI
-0

Normal ca sunt gica contra, ti se pare normal ca intr-un an de criza sa cumparam statui, sa facem licitatii la suprapret sau sa nu ne intereseze rezolvarea problemelor cu privire la salubrizare sau cainii maidanezi?

Scorbut
28 Mar 15:26
+0
VOTURI
-0

Liberalii,in opozitie fiind, fac tot ce pot pentru a se asigura ca legea este respectata. Si da, sunt contra la tot ce inseamna licitatii trucate, sifonari, preturi umflate la lucrari, etc.

Mihai Baciu
28 Mar 19:44
+0
VOTURI
-0

Poteras, un las. A ramas blocat si neavand ce sa mai spuna a iesit din sala, dar nu inainte sa jigneasca (tipic basist).

JOS CIUMA USL
28 Mar 12:32
+0
VOTURI
-0

PDL este singurul partid ADEVARAT, MODERN care va reusi sa duca pana la capat reformarea institutiilor statului, sa debaraseze tara de cloaca comunista a PSD-ului. trebuie sa terminam cu ciumatii astia, cu baronii si comunistiii din USL.

Nu va dam tara mumiilor! Trebuie s-o lasati sa se modernizeze, sa se emancipezee, prezentul si viitorul nu este cu voi sau al vostru, unsurosilor din USL!PDL este singurul partid ADEVARAT, MODERN care va reusi sa duca pana la capat reformarea institutiilor statului, sa debaraseze tara de cloaca comunista a PSD-ului. trebuie sa terminam cu ciumatii astia, cu baronii si comunistiii din USL.

Nu va dam tara mumiilor! Trebuie s-o lasati sa se modernizeze, sa se emancipezee, prezentul si viitorul nu este cu voi sau al vostru, unsurosilor din USL!

Don Pascuale
28 Mar 14:30
+0
VOTURI
-0

Mare adevar graiesti coane! Sectorul 6, de 8 ani incoace, sub administratia Poteras-PD este plin de baroni liberali care deruleaza toate afacerile pe bani publici ale primariei. De-au ajuns bietii portocalii in sapa de lemn si cersesc la liberali sa le dea si lor ceva de lucru: un boschet, un trotuar, o bordura, o strada, ca sa manance si gura lor ceva ca e tare greu sa supravietuiesti atunci cand esti la puterea si totul sta in pixul tau...

Darius
28 Mar 12:31
+0
VOTURI
-0

Bravo Poteras! Opozitia trebuie pusa la zid! Acesti comunisti de care nu mai scapam ca de raie, sunt niste frustrati in frunte cu boii care-i conduc.

Meselica
28 Mar 14:21
+0
VOTURI
-0

Da, si sa se organizeze si executii publice in care primii care trag sa fie Poteras, Oltean, Boldea, Alma, s.a. (pe pricipiul "sa ridice piatra cel ce este fara de vina")

Cristian Apetrei
28 Mar 15:30
+0
VOTURI
-0

@Darius : Care comunisti ma? De ce crezi ca pleaca toti din PDL??? S-au saturat de toate smecheriile care sunt facute p-acolo. S-au saturat sa tot inchida ochii la abuzurile facute de cei care sunt la putere.

popalie
28 Mar 18:06
+0
VOTURI
-0

USL-isti asta nu stiu ce sa mai faca sa blocheze tot ce se face in sector ca sa il promoveze pe florescu pietaru

motz
28 Mar 19:49
+0
VOTURI
-0

perfect de acord cu Darius , sa ne mai lase frate ca in 2000 - 2004 au rutp tara asta si acum urla zi de zi la TV

martor ocular
29 Mar 11:25
+0
VOTURI
-0

am fost la sedinta:

1. nu a fost nici un reporter b365...tenta articolului arata ca a fost scris de altcineva 'mai liberal' la minte.

2. contine minciuni grave: in aceea sedinta a avut loc rectificarea bugetului sectorului 6 si banii de statui au fost mutati la amenajarea de parcari in zonele cu lucrari la metrou, pt a compensa zonele ocupate de santiere.

3. cei doi consilieri franari... au 'combatut'30 de minute reabilitarea termica a blocurilor, ca e rau, ca e scump si la vot ce au facut ??..au votat Pentru, din cauza celor 200 de oameni care erau in sala. Circ si populism liberal.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h