POVESTEA ADOLESCENTULUI care a realizat o aplicație pentru a-i ajuta pe nevăzători să stea pe NETCompania Braigo Labs, înfiinţată de un adolescent de 15 ani, a lansat în această săptămână versiunea beta a serviciului său digital care are rolul de a-i ajuta pe cei cu tulburări de vedere sau pe cei care nu văd deloc să poată recunoaște texte scrise pe imagini. Aceasta este prima fază a lansării unei platforme mai ample, care are rolul de a face mai facil accesul la internet pentru cei cu probleme de vedere.

Shubham Banerjee
Shubham Banerjee

În prezent, serviciul rulează ca o aplicație de internet gratuită, funcționează în peste 50 de limbi de pe mapamond și poate extrage textul din imagini dintr-o varietate de surse, scrie portalul TechCrunch, care mai notează că aplicația aduce ca noutate față de alte dispozitive deja existente pe piață faptul că-i poate ajuta pe nevăzători să înțeleagă textul care se află pe o imagine, scrie Agerpres.

"Acesta este pasul nostru în direcția corectă. Încercăm la Braigo să realizăm un produs complet care creează, sprijină și se dezvoltă ca un ecosistem pentru cei cu tulburări de vedere. Nu este un program de sine stătător sau un instrument hardware", a declarat Shubham Banerjee în vârstă de 15 ani, creatorul companiei Braigo Labs, pentru TechCrunch.

Tânărul lucrează de câțiva ani în proiecte tehnologice dedicate nevăzătorilor. La 13 ani a obținut finanțare de la o companie mare pentru un alt proiect. El a pus bazele Braigo Labs în august 2014, sediul fiind în Palo Alto, California.

Etichete: adolescent, aplicație, aplicatie nevazatori, aplicatie web, nevăzători

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE