Povestea bucureștencei de 31 de ani care a ajuns primar într-o comună din Arad FOTOO tânără de 31 de ani din București a câștigat alegerile pentru funcţia de primar într-o comună din Arad. Irina Onescu este fostă producătoare de emisiuni la MTV, în prezent organizatoare de festivaluri de muzică în ţară, dar a plecat din București în urmă cu câțiva ani.

În 2011, tânăra a ales un sat arădean cu 500 de locuitori. Are 31 de ani şi a fost aleasă cu doar trei voturi în plus faţă de principalul său contracandidat, scrie Arad Online.

"Foaie verde lămâiţă, Irina e primăriţă". Doi copii din sat i-au transmis Irinei Onescu această rimă, după ce a câştigat alegerile pentru funcţia de primar în comuna arădeană Petriş, aflată la o sută de kilometri de municipiul Arad şi care are puţin peste 1.500 de locuitori. Acum, spune că este decisă să îşi ia în serios atribuţile de primar.

Irina Onescu nu este din Petriş. Nici măcar din judeţul Arad. S-a născut şi a crescut în Bucureşti, unde a învăţat la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", iar apoi a urmat Facultatea de Jurnalism și Științele Comuncării din cadrul Universităţii din Bucureşti.

"Mi-am înfiinţat propria firmă de producţie audio-video", povesteşte Irina.

Cu toate că Bucureştiul avea să-i rezerve o carieră, sufletul Irinei a rămas undeva în judeţul Arad, la Petriş, un sat cu 500 de locuitori, în care a ajuns pentru prima dată la vârsta de doi ani. În 2011, bucureşteanca a revenit la Petriş, unde a decis să se stabilească definitiv.

Din 2014, dorind să promoveze satul Petriş, organizează un maraton de ciclism "pentru ca oameni din toate colţurile ţării să vină să admire frumoasa vale a Petrişului". Aşa s-a născut "Drumul Regelui", un eveniment care anul acesta a sărbătorit cea de-a treia ediţie.

Noul edil își dorește să îmbunătățească radical infrastructura comunei pentru a atrage investiții străine.

Trebuie să recuperăm teren la capitolul fonduri europene, atât în administrație, cât și la nivel de comunitate. I-am încurajat și îi voi încuraja pe micii fermieri și producători să își dezvolte activitatea cu sprijin european", afirmă primărița.

Etichete: bucureşteancă, comuna Petriş, Irina Onescu, Petriş, poveste primar, primar arad, primarie arad

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE