Povestea CUPLULUI BUCUREŞTEAN care şi-a cumpărat un CASTEL în TRANSILVANIA la preţul unui apartamentDoi tineri bucureşteni şi-au cumpărat un castel în Transilvania, cu banii daţi pentru un apartament în Capitală. În prezent, trăiesc departe de aglomeraţia Bucureştiului într-o clădire cu adevărat impunătoare şi au o afaceri bazate pe turismul din zonă. 

La numai 25 de ani, o tânără şi soţul ei au lăsat în urmă viaţa din Bucureşti şi au cumpărat un castel în Transilvania. Ce doi l-au renovat, i-au descoperit poveştile, iar acum le spun mai departe celor care le trec pragul. Castelul din secolul al XVII-lea atrage din ce în ce mai mulţi turişti, scrie realitatea.net.

Clădirea a fost construită în 1680 de un nobil secui. A păstrat farmecul vremurilor trecute, deşi în vremea comunismului a fost transformată în sediu al CAP-ului. După Revoluţie, clădirea avea nevoie de cineva care să-i redea strălucirea de altădată. Ea a fost descoperită acum 8 ani de familia Racz. La preţul unui apartament din Bucureşti, tinerii şi-au cumpărat un castel. Ulterior, au renovat clădirea şi au transformat-o într-o oază de linişte pentru turişti. Fostul castel nobiliar are 8 camere pentru oaspeţi, fiecare cu o poveste, iar pe pereţi pot fi admirate încă picturi vechi de sute de ani. Lucrările de reabilitare a castelului au durat aproape cinci ani și au fost cofinanțate din fonduri europene pentru dezvoltare rurală. Castelul a fost deschis în vara anului 2014 turiştilor.

'Noi vrem ceva deosebit, vrem să păstram și să dezvoltăm latura culturală. Printr-o asociație, am câștigat un proiect de finanțare de la Fondurile norvegiene și o parte importantă a acestuia constă în cercetarea și documentarea picturilor murale, care o să se termine anul viitor cu o carte și o conferință amplă despre acestea. (...) Ne-am gândit la o implicare în viața culturală a zonei și, chiar de când am cumpărat castelul, am organizat concerte, festivaluri de muzică veche — anul acesta va fi a cincea ediție, au fost Zilele renascentiste și vrem să continuăm, dar suntem deschiși și la alte evenimente organizate de alții, pe care să le găzduim la noi în castel', a declarat proprietara la un an după inaugurare.

Noii proprietari ai castelului au angrenat în jurul lor și oamenii din zonă care le prezintă tradiții, obiceiuri sau curiozități locale. În zonă există un fierar în atelierul căruia turiștii pot experimenta metode tradiționale de prelucrare a fierului și proprietara unei vechi mori cu apă, care le poate prezenta modul de funcționare și istoria acestei construcții ce datează din secolul al XIX-lea.

'Avem planuri mărețe, vrem să atragem oameni de cultură care apreciază ceea ce găsesc la noi, adică un castel vechi din secolul al XVII-lea, cu picturi murale și tocmai din acest motiv suntem foarte apropiați de oamenii de artă, de cultură și organizăm aceste evenimente (...) Noi, din acest fond norvegian nu renovăm, nu construim, ci pur și simplu dedicăm toată finanțarea pentru cultură, arte plastice, arte creative și sperăm ca în acest fel să atragem atenția acelor oameni care caută istoria și cultura secolelor trecute (...) Vom organiza și tabere de creație pentru diverși artiști, (...) dar obiectivul final este ca, prin aceste personalități de artă și cultură, să atragem și pe alții care vor să vină într-un loc special. Dorim să fim apreciați nu doar pentru calitatea serviciilor pe care le găsesc la noi, ci și pentru ceea ce avem de oferit din punct de vedere cultural', a completat Racz Attila.

Etichete: castel la pret de apartament, castel transilvania, cladire istorica, cuplu bucuresti, poveste inedita, renovare cladire istorica

0/1 COMENTARII
LILI
10 Apr 19:56
+0
VOTURI
-0
Afacerea fenomenala! Daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: lili_eliza61@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h