Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, suspendat din funcțiePreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a fost suspendat din funcţie, a hotărât Prefectura.

Aristotel Cancescu a fost ARESTAT preventiv
Aristotel Căncescu a fost ARESTAT preventiv

Prefectul de Braşov, Romer Ambrus Sandor Mihaly, l-a suspendat din funcţie, luni, pe preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, după ce a primit o adresă din partea instanţei supreme prin care a fost anunţat oficial că acesta a fost arestat preventiv, potrivit Mediafax.

Aristotel Căncescu este în arest preventiv de vineri noapte, la solicitarea procurorilor care îl acuză de corupţie, pentru că ar fi atribuit preferenţial contracte pe bani publici.

Bugetul local ar fi fost păgubit astfel cu peste 7,5 milioane de euro.

În schimb, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov ar fi primit mită aproape 400.000 de lei, bani mascaţi sub forma unor contracte de publicitate cu televiziunea controlată de el.

"Am primit comunicarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aveam la dispoziţie 48 de ore pentru redactarea ordinului de suspendare, pe care l-am transmis astăzi la CJ", a declarat, luni, prefectul Romer Ambrus Sandor Mihaly.

El a mai spus că în cazul în care instanţa va decide prelungirea arestului preventiv în cazul lui Aristotel Căncescu, Prefectura va primi o nouă comunicare şi va transmite un nou ordin de prefect.

Ca urmare a ordinului de prefect, Consiliul Judeţean Braşov a anunţat că marţi, de la ora 10.00, a fost convocată şedinţa de plen în care consilierii judeţeni vor decide, prin vot secret, care dintre cei doi vicepreşedinţi ai CJ va prelua atribuţiile preşedintelui.

Cei doi vicepreşedinţi ai CJ Braşov sunt Mihai Popa (PSD) şi Mihai Pascu (PC). Mihai Pascu este suspect în dosarul de corupţie în care a fost arestat Aristotel Căncescu, fiind cercetat şi el pentru abuz în serviciu şi instigare la tentativă la această infracţiune.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie privind atribuirea preferenţială de contracte pe bani publici. Decizia a fost luată vineri noapte de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). La scurt timp, Căncescu s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, fiind încarcerat.

Etichete: Aristotel Căncescu, prefect, președinte CJ Brașov, suspendat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE