Prefectul Capitalei a fost spionat de Black Cube. Petrovan, audiat la DIICOTPrefectul Capitalei a fost urmărit de angajaţii firmei Black Cube arestaţi la Bucureşti, scrie digi24.ro. Paul Nicolae Petrovan a fost audiat de procurorii DIICOT, în calitate de martor. Audierea a avut loc în contextul în care asupra celor doi cetăţeni israelieni au fost descoperite documente care au legătură cu oficialul.

Paul Nicolae Petrovan
Paul Nicolae Petrovan

Prefectul, care a fost procuror militar DNA, a confirmat pentru Digi24 că a fost audiat, dar a adăugat că nu poate oferi amănunte, dat fiind statutul secret al anchetei.

Pot să vă spun doar că am fost solicitat şi audiat într-o cauză a DIICOT, privitoare la posibile infracţiuni de natură informatică. Celelalte amănunte de care m-aţi întrebat, nu pot să vă confirm sau infirm. N-aş dori să fac, având în vedere caracterul anchetei, alte comentarii. V-aş ruga să vă adresaţi organelor de urmărire penală care efectuează cercetările în cauză pentru eventuale alte precizări", a spus Paul Nicolae Petrovan, prefectul de Bucureşti.

Doi cetăţeni israelieni sunt arestaţi preventiv sub acuzaţia de spionaj, după ce ar fi încercat să obţină informaţii despre Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mai mulţi apropiaţi ai şefei DNA ar fi primit ameninţări, iar adresele de e-mail le-au fost accesate ilegal de angajaţii Black Cube.

Anchetatorii au cerut mandat de arestare în lipsă şi pentru co-fondatorul firmei, un fost ofiţer al Mossad, serviciul secret de informaţii al Israelului.

 

Etichete: diicot, Paul Nicolae Petrovan, Paul Nicolae Petrovan diicot, Paul Nicolae Petrovan spionat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE