Prefectul Capitalei: "Costă 43 milioane de euro pe an să ţii câinii în adăposturi"Pentru a tine cainii in adapostri ar costa, anual, 43 milioane de euro, numai in Bucuresti (Foto evz.ro)
Pentru a ţine câinii în adăpostri ar costa, anual, 43 milioane de euro, numai în Bucureşti (Foto evz.ro)

"Dacă în Capitală sunt 40.000-50.000 de câini, ar însemna un cost anual de aproximativ 43 milioane de euro pentru ţinerea lor în adăposturi. Dacă Primăria Municipiului Bucureşti se uită în buget şi consideră că are aceşti bani, este bine", a precizat Atănăsoaei, citat de newsin.ro.

Prefectul a mai spus că, în opinia lui, singura soluţie "logică, raţională şi bugetabilă" este strângerea câinilor comunitari în adăposturi şi eutanasierea celor care nu sunt adoptaţi în 30 de zile.

Atănăsoaei a subliniat că, potrivit legii, municipalitatea bucureşteană trebuie să gestioneze problema câinilor comunitari, şi nu primăriile de sector.

Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân, care permite inclusiv soluţia eutanasierii animalelor dacă autorităţile locale o consideră oportună, a trecut marţi de Camera Deputaţilor. Actul normativ prevede ca, în urma consultării cetăţenilor, consiliile locale să aplice fie soluţia construirii de adăposturi şi sterilizarea, fie eutanasierea animalelor, dacă acestea nu sunt adoptate în cel mult 30 de zile.

Etichete: Bucureşti, câini comunitari, Capitală, Mihai Atănăsoaei, prefect

0/0 COMENTARII
X7gaming
28 nov 09:45
+0
VOTURI
-0

In Elvetia daca intalnesti ca vanator un caine fara stapan si NU IL OMORI IMEDIAT risti sa fii amendat sau sa ti se ridice brevetul de vanator.Cainele fara stapan este un pericol pentru om indiferent daca e agresiv sau nu.Este vina noastra ca le-am permis sa existe si sa se inmulteasca pana acum in asa numar mare.

Anonimu'
27 nov 15:06
+0
VOTURI
-0

Pai daca portocaliotii au tinut de la inceput sa fie eutanasiati, nu tot asa trebuie sa iasa!Sa se bata ei cu pumnu'n piept ca tot ca ei am facut!Cu eutanasierea mai pot ciupi si eu un "ban cinstit" si de asta!

Dan
27 nov 14:32
+0
VOTURI
-0

Bou esti tu, ca vrei sa stai cu animalele pe strada, ca pe vremea dacilor.

Liviu
27 nov 13:02
+0
VOTURI
-0

Prefectul asta cu mutra de imbecil si minte de primata invidioasa, sluga piticului de Boc, n-are in minte decat sa ucida cainii.

Dobitocul nu-si da seama ca asta va costa la alegeri PDL-ul.

Alin
27 nov 14:34
+0
VOTURI
-0

Presupun ca pe tine nu te-a muscat niciodata un caine de pe strada. Iti doresc sa te afli incoltit de o haita de caini si sa scapi nemuscat. Chiar si asa iti vei schimba opinia drastic! Boule, care esti tu bou!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE