Prefectul Capitalei: Organizarea referendumului local a fost întârziată de OprescuDSCN0208
DSCN0208

Dacă, potrivit Legii nr. 3/2000, Sorin Oprescu trebuia să îl anunţe pe Preşedintele Tribunalui Bucureşti, cu privire la HCGMB nr. 63/13.04.2011 prin care se stabilea referendumul local, astfel încât să îl selecteze, în timp util, prin tragere la sorţi, pe preşedintele Biroului electoral de circumscripţie. Atănăsoaei mai spune că primarul general trebuia să stabiliească sediului Biroului Electoral al Capitalei şi dotarea lui, dar să şi desemneze personalul tehnic auxiliar al Biroului.

Potrivit lui Atănăsoaei, Oprescu ar fi trebuit să aloce şi sumele destinate referendumului şi să îi anunţe pe primarii de sector să iniţieze activităţile specifice unui tur de scrutin.

"Am expus primarului general opinia mea, aceea că există întârzieri în organizarea referendumului, şi i-am cerut să dispună măsurile la care legea îl obligă. Pe de alta parte, am solicitat şi primarilor de sector să aplice masurile care le revin. Spre deosebire de referendumul naţional, unde Guvernul, prin prefect, dă informaţiile de-a gata, iar primarii aplică măsurile, în cazul referendumului local, autorităţile locale trebuie să se organizeze. Lipsa de organizare de până acum este cu atât mai greu de înţeles cu cât, înainte de votarea în Consiliul General, tema referendumului local era susţinută cu ardoare de unii primari”, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, într-un comunicat remis presei joi seara.

Primarul general Sorin Oprescu spune însă că mai întâi trebuie hotărât dacă se rămâne la varianta de referendum cu şapte întrebări "sifilitico-fantastice" - cum s-a exprimat chiar edilul, sau la un referendum cu două-trei întrebări.

Etichete: Mihai Atănăsoaei, organizare, prefect, referendum Legea Capitalei, vot

0/0 COMENTARII
Oleg
06 May 15:56
+0
VOTURI
-0

PDL-istul asta de doi lei, cu fata cabalina si purtari de primadona vexata, habar n-are de capul lui. In afara de a aproba tot ce zice Udrea, nu stie nimic.

A ! Ba stie ! Vrea sa eutanasieze cainii asa cum a incercat dar n-a reusit, seful lui de trista amintire, Basescu.

titi
06 May 13:29
+0
VOTURI
-0

De aici am inteles ca Oprescu vrea un referendum, impreuna cu pretenul lui, Chiliman, dar habar nu are sa il organizeze. Eu ii transmit prefectului doar atat, lasati-l sa isi rupa capul, poate asa o sa isi dea seama bucurestenii de greseala facuta in 2008.

Daniel, tu ai citit ce scrie in articolul asta??? E tocmai invers, Oprescu habar nu are ce are de facut la referendum, e un showman, doar atat, nu e in stare sa faca nimic.

ion
06 May 13:42
+0
VOTURI
-0

Subscriu.

Luciff
06 May 13:28
+0
VOTURI
-0

Nimic nou. Ceea ce spuneam de mult: Oprescu nu este in stare de absolut nimic! Am curaj sa pariez ca referendumul nu se va tine din cauza ca primarul nu este in stare (la propriu!) sa organizeze un referendum local. Acum da vina pe intrebari etc etc...Ce-l rod pe el intrebarile?! El trebuie sa organizeze referendumul local, nu sa-si dea cu parerea asupra intrebarilor, atributie a consiliului general. Dar, incapabil fiind sa organizeze referendumul, normal ca intrebarile nu-s bune! Chiar daca intrebarile se schimba (Consiliul poate modidifica intrebarile), Oprescu tot trebuia sa organizeze referendumul. Dar cu cine? Sleahta pe care si-a adus-o...nu le-as da nici cainele sa mi-l plimbe in parc, caci mi-l pierd negresit! Mai fac o prinsoare: nefiind in stare sa organizeze referendumul (lucru simplu, de altfel), Oprescu o sa asmuta toata opozitia USL ca intrebarile nu-s bune, ca nu ne trebuie referendum etc etc. Si o sa ne trezim cu bietii Chiliman, Vanghelie si Piedone care sustineau referendumul initial ca nu-l mai sustin, ca nu e in stare candidatul USL sa organizeze un referendum! Ma sperii cine se pregateste sa vina (chipurile) ca putere in tara asta! Doamne, uita-te la noi si pazezte-ne! Amin!

Daniel
06 May 12:49
+0
VOTURI
-0

Prefectul se trezeste vorbind!Si de cate ori deschide gura,are ceva impotriva lui Oprescu.Chiar crede domnul prefect ca bucurestenii trebuie sa raspunda la sapte intrebari?Stie Oprescu ce are de facut,domnule prefect!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE