Pregătiri de ninsoare: Cum se va face deszăpezirea în Sectorul 2, în această iarnăAvând în vedere avertizările meteorologice care indică o iarnă grea, primarul Neculai Onţanu a dispus miercuri măsurile suplimentare pentru asigurarea condiţiilor optime de curăţare rapidă a străzilor în caz de ninsoare.

Pregatiri de ninsoare: Cum se va face deszapezirea in Sectorul 2, in aceasta iarna
Pregătiri de ninsoare: Cum se va face deszăpezirea în Sectorul 2, în această iarnă

În Sectorul 2, activitatea de deszăpezire se realizează conform programului aprobat de edilul Sectorului 2 şi este realizată de către Administraţia Domeniului Public Sector 2 şi S.C. Supercom S.A., fiecare instituţie în parte fiind dotată cu utilaje specifice.

Primarul Neculai Onţanu şi consilierii locali ai Sectorului 2 s-au deplasat miercuri, 13 noiembrie a.c., la sediul S.C. Supercom S.A. din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, unde au verificat:

· utilajele de deszăpezire,

· stocurile de material antiderapant şi de combustibili,

· forţa de muncă angrenată în acţiunile pentru îndepărtarea zăpezii şi gheţii de pe străzile din Sectorul 2,

· modul de acţiune a tuturor forţelor utilizate în deszăpezirea străzilor.

Pentru curăţarea rapidă de zăpadă a străzilor şi asigurarea nestingherită a traficului rutier şi pietonal, Sectorul 2 a fost împărţit în 42 zone pe care se acţionează potrivit programului aprobat.

De asemenea, în funcţie de obiectivele sociale aflate în cele 42 de zone, utilajele intervin după următorul grafic:

· Urgenţa I – străzile pe care se află spitale, policlinici, grădiniţe, şcoli, licee, centre de plasament, cămine de bătrâni, fabrici de pâine şi lapte, unităţi de pompieri, staţii de salvare, pieţe agroalimentare, garaje şi depouri RATB, artere principale pe care circulă mijloacele de transport în comun, arterele de conexiune şi cele de penetraţie.

Pe lângă îndepărtarea zăpezii cu ajutorul utilajelor, în anumite porţiuni este necesară folosirea forţei umane, după cum urmează: eliberarea căilor pietonale, refugii şi staţii RATB, treceri pietonale, poduri de gheaţă.

· Urgenţa II – restul arterelor rutiere din Sectorul 2 pe care nu circulă mijloacele de transport în comun.

S.C. Supercom S.A. are pregătite un număr de 126 de utilaje specifice de diferite dimensiuni care vor fi folosite în funcţie de lucrările de deszăpezire şi 764 de persoane angrenate în acest program.

Au fost deja achiziţionate următoarele cantităţi de material antiderapant care urmează să fie folosit pentru îndepărtarea poleiului de pe carosabil:

· 1197 tone de clorură de calciu lichidă,

· 3984 tone de clorură de sodiu .

Administraţia Domeniului Public sector 2

Este instituţia care intervine de urgenţă cu 25 de utilaje specifice pentru îndepărtarea zăpezii de la cele 184 de obiective sociale din sectorul 2, respectiv:

· străzi pe care se află spitale şi policlinici,

· grădiniţe, şcoli, licee,

· centre de plasament,

· cămine de bătrâni,

· fabrici de pâine şi lapte,

· biserici.

Etichete: cum se face deszăpezirea, deszăpezire, Neculai Onţanu, pregatire de iarna Sectorul 2, Sectorul 2, Supercom SA, utilaje

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE