Pregătiri pentru dezastre la Primăria Capitalei: Peste 800.000 de euro pentru patru autospecialePrimăria Capitalei se pregătește pentru dezastre. Municipalitatea vrea să achiziționeze patru autospeciale de intervenție. Valoarea estimată a contractelor este de 3.916.263 lei (aprox. 880.000 euro).

Primaria Capitalei va cheltui 880.000 pentru patru autospeciale de interventie
Primăria Capitalei va cheltui 880.000 pentru patru autospeciale de intervenție

Municipalitatea vrea să cumpere patru autospeciale de intervenție de diferite tipuri. Astfel, Primăria va cheltui 890.000 lei (200.000 euro) pentru două autospeciale de intervenție rapidă și randament crescut de stingere pentru corp voluntari. Acestea sunt destinate intervenției la stingerea incendiilor în mediu urban, cu străzi aglomerate sau înguste, ce nu permit accesul autovehiculelor cu dimensiuni de gabarit mari. "Autospeciala poate lucra independent, folosind apa din rezervorul propriu sau din alte surse de alimentare", se precizează în caietul de sarcini. 

De asemenea, municipalitatea vrea să plătească 640.000 euro pentru achiziția unei autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime pentru corpul de voluntari. "Autospeciala este destinată intervenției și salvării la înălțime pe timpul stingerii incendiilor și în cazul producerii unor accidente tehnologice, dezastre sau calamități naturale, precum și în cazul altor operațiuni ce presupune lucrul la înălțime", se menționează în caietul de sarcini. 

Tot pentru coprul de voluntari va fi cumpărată și o autospecială de primă intervenție și comandă. Prețul estimat al achiziției este de 178.000 lei (40.000 euro). Autospeciala este destinată deplasarii rapide a grupelor operative sau a comenzilor subunităţilor la locul interventiilor, pentru asigurarea coordonarii acestora, pe timpul evenimentelor ce pot genera situatii de urgenta. 

În luna septembrie, Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru achiziționarea a 4.000 de truse de prim ajutor în caz de cutremur. Trusele ar trebui să conțină apă, batoane alimentare, încărcătoare pentru telefon, mănuși de cauciuc, dar și șervețele pentru menținerea condițiilor de igienă. Investiția ar putea ajunge la 220.000 euro.

Citește și Unde vor fi amplasate cele 12 tabere pentru sinistrați în caz de situații de urgență, în Capitală

Etichete: autospecială, dezastru, incendiu, interventie, Primăria Capitalei, realitatea, sinistraţi, tabere, truse de prim ajutor

0/2 COMENTARII
Nume*
17 ian 14:25
+0
VOTURI
-0
That's a subtle way of thnnkiig about it.
Nume*
16 ian 06:14
+0
VOTURI
-0
It's always a pleasure to hear from someone with exerptise.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE