PREMIERĂ în București! Cea mai nouă metodă de combatere a COVID-19, în Sectorul 6. VIDEO&FOTOPrimarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat joi, în premieră, cea mai nouă metodă pe care administrația locală o va folosi, în următoarea perioadă, pentru a combate răspândirea noului coronavirus în sector. Cu ajutorul unui elicopter, dezinfecția tuturor cartierelor din Sectorul 6 va fi efectuată prin pulverizare aeriană cu o substanță prietenoasă cu mediul și, totodată, care nu afectează animalele de companie. Acțiunea de combatere a COVID-19 va acoperi aproximativ 2.500 de hectare de pe raza Sectorului 6. 

„După cum știți, viața noastră s-a schimbat radical în ultimele săptămâni. Zi de zi, suplimentăm metodele de a combate răspândirea noului coronavirus COVID19, iar astăzi vă prezint cea mai rapidă modalitate prin care am decis să acționăm: pulverizarea aeriană! Pulverizăm din elicopter o substanță prietenoasă cu mediul, care nu este toxică pentru oameni, animale sau spații verzi, dar care ajută la combaterea virușilor: peroxidul de hidrogen. Respectăm întocmai recomandările de diluare a acestei substanțe dezinfectante, pe care o regăsim și sub denumirea populară de apă oxigenată. Nicio măsură nu este de prisos în lupta cu amenințarea la izolare, la inactivitate, iar eu, în calitate de primar, am o mare responsabilitate față comunitatea mea, cu 400.000 de locuitori. Este cea mai rapidă metodă, pentru a genera în Sectorul 6 O PLOAIE DE SĂNĂTATE!, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, înainte de a da drumul elicopterului pentru a începe dezinfecția prin pulverizare aeriană. 

Edilul a precizat că administrația locală a ajuns la performanță și în ceea ce privește costurile operațiunii de dezinfectare a  spațiilor publice, la doar 1 ban pe metru pătrat.

Dezinfecția prin pulverizare aeriană cu apă oxigenată a demarat joi dimineață de pe Bdul. Iuliu Maniu, recent reamenajat urbanistic și peisagistic de administrația locală, și va continua pe toate bulevardele și străzile mari din sector, iar ulterior deasupra străduțelor adiacente. 

CITEȘTE ȘI Cum s-a văzut de sus din dronă cea mai mare campanie de dezinfecție din Sectorul 6 VIDEO

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, a demarat luni cea mai mare campanie de dezinfecție din sector, chiar de pe Bdul. Iuliu Maniu - cel mai lung bulevard al Capitalei, care a fost reabilitat integral de curând de administrația locală. Dotați cu atomizoare și cu utilaje profesionale, zeci de lucrători au neutralizat artera de circulație atât pe partea carosabilă, cât și pe partea de spații verzi, inclusiv accesele în scările de bloc din zonele adiacente. DETALII, AICI. 

Potrivit estimărilor autorităților, întreaga operațiune de dezinfecție a Sectorului 6 ar urma să fie realizată în două săptămâni. 

Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenată, în concentrație de maxim 0,8%, folosit pentru dezinfecția prin pulverizare aeriană are mai multe avantaje prin care este non-toxic, non coroziv și este 100% biodegradabil. 

CITEȘTE ȘI Cea mai mare campanie de dezinfecție din Sectorul 6. Bdul. Iuliu Maniu,neutralizat cu atomizoare

Cum sunt dezinfectate profesional trotuarele și parcările, în Sectorul 6

Potrivit autorităților, dezinfecția bdului. Iuliu Maniu s-a realizat în mai multe etape, după cum urmează

- perierea automată a carosabilului (parcaje de reședință, parcaje publice și trotuare pietonale)

- hidrocurățare la presiune de 300 de bari și temperatură de 140 grade Celsius

- aplicare detergent profesional sub formă de spumă activă care degresează, elimină impuritățile, reziduurile de hidrocarburi, pete de ulei și resturi alimentare

- aplicarea soluției de peroxid de hidrogen în concentrație de până la 1%

VEZI aici Sector 6: Locurile de joacă dezinfectate în 6 etape cu jet de apă sub presiune la 140 grade VIDEO

Pentru prevenirea și diminuarea riscurilor de contaminare cu Coronavirus (COVID-19), primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă că au fost sporite măsurile de siguranță a cetățenilor, inclusiv prin efectuarea operațiunilor de dezinfecție a tuturor locurilor de joacă aflate în administrare. Acţiunile de dezinfecţie se realizează în şase etape, cu jet de apă sub presiune, la temperaturi de 140 de grade Celsius, atât pe echipamentele de joacă, cât şi pe suprafețele antitraumă.

Număr de telefon de urgenţă, dedicat exclusiv persoanelor în vârstă din Sectorul 6 - 021.9970

Etichete: coronavirus, covid-19, dezinfectie cu apa oxigenata, dezinfectie din elicopter, Gabriel Mutu, pulverizare aeriana, Sectorul 6

0/1 COMENTARII
CCC
03 apr 05:20
+0
VOTURI
-0
Cum spuneam, in sectorul 6 nu exista decat bdul Iuliu Maniu. Hidrocuratare 300 bari, temperatura 140 de grade? Vrajeala! Pe strada a trecut o cisterna antica care lasa o dara spumoasa pe axul strazii. Multumim!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h