Premieră în Bucureşti: se schimbă sistemul de reabilitare termică a blocurilor. VEZI LISTELESistemul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 2 din Bucureşti urmează să fie schimbat. Practic, vor fi introduse noi tipuri de lucrări în programul de anvelopare astfel încât să crească atât confortul locatarilor şi să scadă şi mai mult costurile la întreţinere. Noul programul de reabilitare termică include aproape 600 de blocuri şi se va desfăşura gratuit, fără costuri pentru proprietari. Lista imobilelor care vor beneficia de noile lucrări poate fi consultată în articol. 

Premiera in Bucuresti: primarul Ontanu schimba sistemul de reabilitare termica a blocurilor
Premieră în Bucureşti: primarul Onţanu schimbă sistemul de reabilitare termică a blocurilor

După cum a precizat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, de noile lucrări de reabilitare termică vor beneficia aproape 39.000 de proprietari de apartamente din cele 597 de blocuri incluse în programul de anvelopare. 

"Am avut întâlnire cu proiectanţii şi am decis să introducem câteva lucrări noi menite să sporească confortul locatarilor şi, în acelaşi timp, să scadă costul facturilor la întreţinere. Este vorba despre instalarea unor dispozitive de reglare a energiei termice care se montează pe bloc sau pe scară, după caz, pentru o mai bună rentabilizare a costurilor. În plus, acolo unde este cazul, centralele termice de bloc (n.r. - nu cele individuale de apartament) vor fi înlocuite cu unele noi, mult mai performante pentru a putea reduce consumul de gaz şi, implicit, factura la utilităţi", a declarat pentru B365.RO primarul Neculai Onţanu. Noile lucrări urmează să fie executate pe lângă cele standard de instalarea termosistemul exterior, înlocuirea tâmplăriei cu termopan şi izolarea pe acoperiş ori a ţevilor de la subsol. 

Conform sursei citate, în cadrul noului program de reabilitare termică urmează să fie reparate şi trotuarele de protecţie din jurul blocurilor pentru a evita infiltrarea apei la subsol. În plus, edilul Sectorului 2 susţine că va reabilita termic şi parterul blocurilor, chiar şi acolo unde funcţionează magazine private, costurile pentru patroni urmând să fie reduse aproape la jumătate faţă de până acum. "Societăţile comerciale trebuiau să plătească pentru părţile comune din terasă, subsol şi faţada blocului, ceea ce era foarte mult. Acum, am scos faţada din costurile totale şi, astfel, preţul se reduce aproape cu 40-50%", a explicat Onţanu. 

Care sunt blocurile incluse în noul program de reabilitare termică

Edilul Sectorului 2 a menţionat că după introducerea noilor tipuri de lucrări costurile totale plătite de administraţia locală nu vor fi majorate, indicatorii tehnico-economici fiind aceiaşi cu cei aprobaţi deja de Consiliul Local Sector 2. "Lucrările de reabilitare termică vor începe în a doua parte a acestui an şi vor dura între 4, 6 şi 8 luni, în funcţie de imobil. Blocurile mici vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, iar cele mari vor fi gata în semestrul I din 2014", a specificat Onţanu. 

Cele 597 de blocuri incluse în noul program de reabilitare termică totalizează circa 39.000 de apartamente, potrivit datelor centralizate de administraţia locală şi au fost construite în perioada 1953-1990. Lucrările de anvelopare au fost împărţite în 12 loturi şi urmează să fie executate în zonele:  

1. Floreasca (56 blocuri - 3.346 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

2. Ştefan cel Mare (57 blocuri - 3.517 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

3. Vergului-Dobroieşti (51 blocuri - 3.591 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

4. Fundeni (48 blocuri - 2.869 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

5. Floreasca (58 blocuri - 4.336 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

6. Teiul Doamnei (47 blocuri - 3.415 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

7. Doamna Ghica (48 blocuri - 2.519 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

8. Calea Moşilor (43 blocuri - 3.364 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

9. Iancului (60 blocuri - 3.677 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

10. Chişinău (63 blocuri - 4.495 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

11. Pantelimon (45 blocuri - 3.046 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

12. zona protejată (21 blocuri - 830 apartamente). Lista de blocuri poate fi descărcată aici. 

Etichete: anvelopare termică, apartamente, listă blocuri, Neculai Onţanu, reabilitare termică, realitatea, Sectorul 2

0/13 COMENTARII
anastasescu gabriela
03 sep 12:38
+0
VOTURI
-0
Stimati patroni si personal coordonator, aveti grija ce oameni angajati, ptr ca la lucrarile de reabilitare ne-am
trezit pe spezele noastre cu muncitori, care trag tepe, ne cer bani, lucreaza de mantuiala, orice intrebare cost de ordinul sutelor de roni si noi ne trezim cu treburile neterminate, cu nervi si punga goala;acestia va strica prestigiul firmei si ne determina sa facem sesizari, care pot dauna bunului dvs renume si prestigiului firmei,
Cu stima:Gabriela Anastasescu
Tiberiu Georgescu
21 iul 08:30
+0
VOTURI
-0
In tabelul curpinzand blocurile proiectate a fi anvelopate exista niste neadevaruri pe care le corectez:
1.Blocul 105 c din str.Cristescu Dima in care locuiesc este construit din cadre si grinzi de beton si pereti din bca si nu din prefabricate asa cum apare in tabel.
2.Blocul a fost construit intre 1976 si 1983 cand a fost dat in folosinta si nu in 1980 asa cum apare in tabel.
3.Inscrierea blocului intre cele care urmeaza a fi anvelopate este o eroare doarece blocul este f. calduros chiar din ziua in care a fost construit.De aceea sunt locatori care se opun acestei actiuni si in dezacord cu membrii administratiei blocului care invoca lipsa banilor pt.vopsirea acestuia.Inducerea in eroare a primariei de catre administratia blocului se numeste deturnare de fonduri, constituie infracitune si se pedepseste penal.
4.Informez primaria ca acest bloc are 14 etaje si ca atare cf. legii nu poate fi anvelopat din cauza inaltimii sale.
Tiberiu Georgescu
20 iul 23:49
+0
VOTURI
-0
Completare la comentariul anteriror:
Locuiesc in bloc de cand a fost construit;peretii fiind din bca asigura un confort termic excelent inca din 1983 cand a fost construit.
exista numerosdi ,locatari in bloc care nu sunt de acord cu anveloparea.
Justificarea comitetului de bloc este infantila si insemana detutrnare de fonduri:"nu avem bani sa zugravim blocul".
Cu banii astia primaria ar putea anvelopa alte blocuri unde cu adevarat anvelparea facuta cu cap s-ar impune.
Tiberiu Georgescu
20 iul 23:41
+0
VOTURI
-0
Blocul 105C din str.Cristescu Dima nr.1 14 etaje are date inserate in tabel care nu corespund realitatii;astfel:
1.Blocul este construit din cadre si grinzi de beton si nu din panouri prefabricate.
2.A fost construit intre 1976-1983 cand a fost dat in folosinta si nu in 1980.
3.Blocul avand 14 etaje nu poate fi anvelopat cf. legii.Cine da exemplul unor blocuri mai amri de 12 etaje care au fost anvelopate da un prosty exemplu si ar face bine sa informeze ministerul public pirn denunt penal.
Rog primaria sa ia nota de cele comunicate si sa-mi dea de stire.Spre confirmare., vArog trimiteti exceprti autorizati la bloc.
Ana Maria
13 apr 04:06
+0
VOTURI
-0
Cred ca Asociatia Auditorilor energetici ar trebui sa ia atitudine la urmatoarele:
1. Blocurile P+10 sunt "cladiri inalte" conf NPSI si ar trebui sa se ia masuri speciale de siguranta la foc, ca in UE.
2. Inchiderea balcoanelor nu transforma cele spatii in spatii incalzite, ele continua sa fie neincalzite, deci ar trebui termoizolata anvelopa dintre camere si balcon cf metodologie
3. In proiecte se prevad dispozitive termoreglabile de aerisire, dar fara a se preciza nici numarul lor , nici vreo caracteristica, nici locul exact de amplasare, asa ca executantul nu le pune si cu asta basta
4. La receptii ar trebui sa participe si repreyentanti ai asociatiei de locatari din blocul respectiv, fiindca ei sunt cei care stiu exact ce s-a pus in opera, nu dirigintele de santier care semnează cu ochii inchisi orice.
Liviu
09 apr 14:06
+0
VOTURI
-0
Dar ce face d-nul primar cu blocurile incepute in zona Spitatulului Sf Pantelimon de Electric Serv SRL Buftea inca din 2010, firma care a facut lucrari de mantuiala si anul trecut si-a luat talpasita si nu a mai batut un cui. Acum am inteles ca e in litigiu cu primnaria iar blocurile au ramas colorate 10% si santierul abandonat.
geea
28 mar 10:26
+0
VOTURI
-0
Numai Societatile comerciale intra la reducere? Sotietatile de Propietari (blocurile) nu intra la redeucere?
iulia
09 mar 08:54
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2013/02/18/sector-5-de-ce-s-a-oprit-reabilitarea-blocurilor-vanghelie-a-castigat-iar-camatarii-nu-mai-au-bani/
NARCIS VASILE
08 mar 12:24
+0
VOTURI
-0
LA PARTERUL ACESTUI BLOC S-A MUTAT OFICIUL POŞTAL 72 !
NARCIS VASILE
08 mar 12:24
+0
VOTURI
-0
IMPOZITUL S-A MĂRIT LA SECTORUL 3 ,CU TOATECĂ "PRIMĂRIA NU ARE NICIO DATORIE" (CITAT DIN INTERVIUL PRIMARULUI ROBERT NEGOIŢĂ DAT ZIARULUI INFO 3 PAG4- 5 /FEBRUARIE 2013)?! ŞI ATUNCI........?
NARCIS VASILE
08 mar 12:21
+0
VOTURI
-0
BLOCUL DIN ALEEA CIUCEA NR 13 SECTOR 3 ANVELOPAT DIN BANII PROPRIETARILOR ACUM2-3 ANI ,IAR ACUMA DIN BANII DE LA PRIMĂRIA SECT.3 SE "ANVELOPEAZĂ" IAR !CINE FACE ŞI DESFACE ,TOATĂ ZIUA ARE CE FACE !DOAR BANII PRIMĂRIEI SĂ ÎI TOACE,DIN IMPOZITE PE TROACE !
NARCIS VASILE
08 mar 12:12
+0
VOTURI
-0
D-LE ONŢANU,AI FOST DE PĂŞIT DE PRIMARUL SECTORULUI 3,CARE ANVELOPEAZĂ CU BANI PUBLICI UN BLOC DIN ALEEA CEAIRULUI NR 13,UNBLOC DEJA ANVELOPAT ACUM 2-3 ANI DE CĂTRE PROPRIETARI !ASTA ESTE ANVELOPAREA ANVELOPĂRII !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE