Premieră în comerţul din Capitală: Nemţii fac două magazine, Kaufland şi Lidl, faţă în faţăRetailer-ul german Lidl & Schwarz, care mai deţine şi lanţul de discount Kaufland, va deschide, în Bucureşti, două magazine din portofoliu, situate faţă în faţă.

Lidl
Lidl
Foto: oron.ro

În zona Valea Cascadelor din Bucureşti, în imediata apropiere a Autogării Militari, discounterul Lidl şi lanţul de hipermarketuri Kaufland vor deschide un supermarket şi un hipermarket situate faţă în faţă unul. Deşi cele două magazine aparţin aceluiaşi grup, acesta este un alt exemplu care atestă "bătălia" retailerilor nu doar pe clienţi, ci şi pe vad, potrivit Economica.net.

De asemenea, cifrele au demonstrat eficienţa retailerilor care îşi împart spaţiul cu alţi comercianţi, fie ei din aceeaşi sferă de activitate sau pe segmente diferite.

"Chiar dacă ambele brand-uri aparţin aceluiaşi grup Schwarz, strategia de expansiune a fiecăruia este diferită; atât la nivel internaţional cât şi în Romania. Fiecare lanţ de magazine încearcă să vină în întâmpinarea clienţilor săi prin propria strategie de vânzare şi de expansiune, cu cea mai bună locaţie în zonă. Acest lucru ne face să acţionăm practic ca şi concurenţi - un lucru întotdeauna favorabil pentru clienţi", au declarat, pentru Economica.net, oficialii Kaufland România, potrivit cărora "nu se pune problema fenomenului de canibalizare în aceste cazuri, ci este mai degrabă vorba de concurenţă".

Valea Cascadelor din Bucureşti nu este singura zona în care cei doi retaileri germani se concurează reciproc. Există astfel de cazuri atât la nivel internaţional, cât şi în România, în Iaşi, spre exemplu. Potrivit informaţiilor Kaufland, decizia de a deschide practic în acelaşi loc nu este o urmare a unei strategii comune. "În cazul magazinelor din Bucureşti Valea Cascadelor decizia de a construi a fost luată separat şi independent", mai spun reprezentanţii Kaufland.

Etichete: deschidere magazin, kaufland, Lidl, magazin Kaufland, Sectorul 6, valea cascadelor

0/1 COMENTARII
vlad
29 mai 16:55
+0
VOTURI
-0
Chiar ma minunam si eu de ce se intampla pe strada aia :)) De fapt ma minuez in continuare :)) ... Cora e la 2 statii de metrou mai incolo... o sa se canibalizeze in draci.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h