PREMIERĂ: Unul dintre cele mai mari avioane din lume a aterizat miercuri la București VIDEOUn Airbus Beluga, avionul cu cel mai mare volum cargo din lume, a aterizat în premieră în România, miercuri, pe aeroportul Henri Coandă.

PREMIERA: Unul dintre cele mai mari avione din lume a aterizat miercuri la Bucuresti VIDEO
PREMIERĂ: Unul dintre cele mai mari avione din lume a aterizat miercuri la București VIDEO
Foto: Bucharest Airports Facebook

Avionul a fost întâmpinat cu tunuri de apă, dat fiind că este vorba de o premieră.

Aeronava a făcut escală miercuri după-amiază pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), urmând să continue drumul spre Germania, după cum au transmis reprezentanții Aeroportului Henri Coandă.

"Este unul dintre cele mai mari avioane care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă sau pe un aeroport din România. Va staţiona câteva ore, dimineaţă va pleca mai departe. A venit doar câteva ore, cât să ne bucurăm noi de prezenţa lui. Diametrul fuselajului este foarte mare tocmai pentru a putea transporta obiecte voluminoase şi mai ales alte fuselaje", a declarat Valentin Iordache, director de comunicare al Aeroportului Henri Coandă.

Avionul Airbus A300-600ST (Super Transporter) este aeronava cargo cu volumul cel mai mare din lume. Aeronavele au rolul de a transporta piese aeronautice de mari dimensiuni sau chiar alte avioane. 

Etichete: aeroport Bucureşti, avion, beluga

0/1 COMENTARII
Cris
18 May 22:11
+0
VOTURI
-0
In primul rand lumea se intreaba cum de a reusit un astfel de avion sa aterizeze in Romania fara sa ajunga in porumb in capatul pistei... Apoi, de ce a aterizat un astfel de avion in Romania? Sa se odihneasca sau ce??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE