Premierul cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR, în privinţa unei ordonanţe semnată de elPremierul Victor Ponta a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa unei ordonanţe adoptate de guvern săptămâna trecută şi semnată de el însuşi.

Victor Ponta face un apel la PNL sa nu saboteze Proiectul de revizuire a Constitutiei
Victor Ponta face un apel la PNL să nu saboteze Proiectul de revizuire a Constituției
Foto: tsdtg-jiu.ro

Conform gândul.info, este vorba de actul normativ adoptat pe 15 aprilie şi publicat în Monitorul Oficial zi mai târziu sub semnătura premierului Ponta, act normativ care stabileşte destinaţia unor bunuri imobile confiscate. În scrisoarea trimisă Avocatului Poporului, premierul invocă o sesizare în acest sens a Centrului pentru Resurse Juridice (CRJ).

CRJ a sesizat, vineri, Avocatul Poporului cu privire la neconstituţionalitatea Ordonanţei de urgenţă.

„În graba de a recupera cei trei ani de la adoptarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015 în care nu a făcut nimic în privinţa reutilizării bunurilor confiscate din infracţiuni, Guvernul Victor Ponta a stabilit în data de 15 aprilie 2015, în mod netransparent şi neconstituţional, printr-o ordonanţă de urgenţă, că bunurile imobile confiscate pot fi atribuite instituţiilor publice, excluzând societatea civilă şi neţinând cont de obligaţiile stabilite prin Directiva 2014/42/UE privind îngheţarea şi confiscarea produselor provenite din săvârşirea de infracţiuni în Uniunea Europeană sau cele mai bune practici europene", se arată într-un comunicat transmis al CJR.

Luni, premierul a anunţat că va sesiza şi el Avocatul Poporului.

„Îi fac şi eu o scrisoare Avocatului Poporului, domnul Ciorbea, în care îl rog şi eu să sesizeze CCR pentru ca să se stabilească dacă acea reglementare este în conformitate cu Constituţia (...) Cred sincer, mai ales că e o reglementare nouă, că e foarte bine ca Avocatul Poporului să sesizeze CCR şi să ne spună Curtea dacă am procedat bine sau nu", a spus Ponta.

În scrisoarea transmisă Avocatului Poporului, premierul susţine că, „pentru ca finalitatea demersului Guvernului să fie să fie reprezentată de un act normativ care cre corespunde tuturor exigenţelor legii fundamentale şi interesului public, vă rog să vă exercitaţi atribuţiile ce vă sunt conferite de lege şi să sesizaţi Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2015 privind stabilirea destinaţiei unor bunuri imobile confiscate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 256 din 16 aprilie 2015”.

Etichete: Avocatul Poporului, ordonanta guvern, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE