Premierul Cioloș: Nu există o majoritate clară pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururiPremierul Dacian Cioloș a declarat că, deocamdată, nu există o majoritate clară în Parlament privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi și că Guvernul nu va demara o ordonanță de urgență în acest sens. 

Premierul Dacian Ciolos
Premierul Dacian Cioloș
Foto: dcnews.ro

PRINCIPALELE DECLARAȚII făcute de premier, în cadrul conferinței de presă de luni seara:

Despre alegerile locale:

O astfel de abordare, de a veni cu ordonanță de urgență, are riscul mare de a fi o acțiune în forță fără să se materializeze cu susținere în Parlament.  Modificarea legii alegerilor locale trebuie asumată de o majoritate politică. Majoritățile din Parlament sunt foarte volatile.

Despre Tiberiu Nițu:

Nu există nicio procedură formală începută împotriva domnului Niţu. Mai mult nu pot să vă spun, e un subiect care este în lucru şi în analiză la Guvern. 

Am putea spune că sunt câteva chestiuni care pot fi legate de integritate, fiindcă dânsul este asimilat cu un demnitar, dar nu există în momentul de faţă, din datele pe care le avem, o procedură lansată. Am cerut să analizeze care sunt condiţiile în care eventual procurorul general poate fi revocat şi să fie lucrurile foarte clare şi pentru noi şi în dezbaterea publică. În funcţie de aceasta vom lua o decizie

 

Etichete: dacian ciolos, Tiberiu Niţu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE