Premierul Cioloş, despre cazul bebeluşilor de la Marie Curie: Sigur, pot să cadă capetePremierul Dacian Cioloş a afirmat marți că o eventuală demitere a ministrului Sănătății, Patriciu Achimaş Cadariu, pentru felul în care a gestionat situația bebeluşilor internați la Spitalul Marie Curie nu ar ameliora lucrurile şi că aşteaptă rezultatele investigațiilor în acest caz. Marți după-amiază s-a înregistrat al treilea deces al Spitalul Marie Curie. 

Premierul Ciolos, despre cazul bebelusilor de la Marie Curie: Sigur, pot sa cada capete
Premierul Cioloş, despre cazul bebeluşilor de la Marie Curie: Sigur, pot să cadă capete

Întrebat de ce nu îl demite pe ministrul Sănătății în condițiile în care marți a murit un al treilea copil, Cioloş a răspuns: "O să vedem care e cauza. Nu ştiu dacă din cauza ministrului a murit... Vă dați seama că şi eu sufăr, încerc şi eu acum să aflu lucruri. Dar nu face ministrul analizele. Sunt laboratoare care fac analizele, sunt experți care fac analizele şi trebuie să folosim resursele pe care le avem la maximum posibil şi să folosim mecanismele, mai ales pentru a identifica în astfel de cazuri problema. Dar nu am încă elemente ca să vă spun dacă lucrurile au mers sau nu au mers bine, dacă e din cauze obiective sau din cauze subiective. (...) Sigur, pot să cadă capete, dar tot nu se rezolvă problema. Pentru că sunt lucruri în domeniul ştiințelor acestea medicale pe care, oricât ai vrea, nu le poți controla. Poți să schimbi zece miniştri, că tot nu o să faci să progreseze ştiința mai repede (...) Am văzut din experiență că sunt situații în care pot să schimb un om şi tot nu ameliorează lucrurile".

În ceea ce priveşte ancheta anunțată de Corpul de Control al prim-ministrului cu privire la modul în care este asigurat tratamentul medical şi la felul în care sunt investigate cauzele îmbolnăvirilor bebeluşilor din județul Argeş, Cioloş a spus că a decis această anchetă pentru că vrea să ştie şi să verifice, "din mai multe surse, elemente şi informații" pe care le deține.

"Când sesizez Corpul de Control, nu trebuie să rămână impresia că o fac pentru că eu constat că e o problemă, ci pentru că vreau să ştiu şi eu mai multe lucruri şi să verific, din mai multe surse, elemente şi informații pe care le am legate de anumite probleme. (...) E vorba de procedură, de un anumit mod de organizare, de eficiența unei instituții, nu de conținut", a explicat prim-ministrul, potrivit romaniatv.net. 

 

 

Etichete: bebeluşi, dacian ciolos, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, Spitalul Marie Curie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE