Premierul Cioloș, în SUA: Nu am discutat despre gazele de șistPremierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că discuțiile purtate în SUA pe domeniul energiei au fost legate mai ales de exploatările offshore, nemaifiind abordat subiectul gazelor de șist.

Premierul Ciolos, in SUA: Nu am discutat despre gazele de sist (Foto wall-street.ro)
Premierul Cioloș, în SUA: Nu am discutat despre gazele de șist (Foto wall-street.ro)

"Nu am discutat despre gazele de șist. Au fost, sigur, discuții mai ales legate de exploatările offshore. Sunt companii americane care au astfel de proiecte și i-am încurajat să continue astfel de proiecte, discutând mai ales de infrastructura de transport energetic pe care Guvernul are intenția să o susțină, inclusiv acea conductă BRUA între România — Bulgaria — Ungaria — Austria, care ar lega Marea Neagră cu restul Europei, cât și de celelalte proiecte de interconectare cu țările vecine, care la fel ar crea anumite facilități pentru companiile care ar urma să exploreze gaze în Marea Neagră", a spus Cioloș, într-o conferință de presă la Ambasada României la Washington.

Potrivit prim-ministrului, "dacă aceste capacități vor fi valorificate, ar însemna că România ar putea în câțiva ani de zile să devină un exportator de energie, și atunci toate aceste chestiuni legate de interconectări și de capacitate de infrastructură de transport sunt esențiale pentru aceste companii".

Sursa: Agerpres

Etichete: dacian ciolos, discutii in SUA, gazele de siat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE