Premierul Cioloş, PRIMA REACŢIE în scandalul de la ONB. Noi precizări de la Ministrul CulturiiDacian Cioloş a reacţionat, pentru prima dată public, în cazul scandalului de la Opera Naţională Bucureşti (ONB). Premierul consideră, într-un răspuns adresat balerinei Alina Cojocaru, că "performanţa trebuie apreciată indiferent de unde vine" şi că "discursul xenofob nu-şi are locul într-o Românie care se doreşte deschisă spre lume".

Premierul Ciolos,PRIMA REACTIE in scandalul de la Opera Nationala. Noi precizari de la Min. Culturii
Premierul Cioloş,PRIMA REACŢIE în scandalul de la Opera Naţională. Noi precizări de la Min. Culturii
Foto: cuvantul-ortodox.ro

Premierul Dacian Cioloş a avut o primă reacţie publică în scandalul de la Opera Naţională din Bucureşti. El i-a răspuns, într-o postare pe Facebook, balerinei Alina Cojocaru, care îi transmisese un mesaj pe Twitter, dupa întâlnirea avută cu acesta, pe tema scandalului de la Operă. 

Mesajul premierului:

Şi ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a publicat noi precizări în acest caz:

Reamintim că mai mulţi artiști de la Opera Națională București au participat, miercuri, la un miting de susținere pentru actuala conducere a instituției, după ce, marți, a avut loc un eveniment similar în favoarea lui Johan Kobborg, care a demisionat de la conducerea baletului operei, după un conflict cu Tiberiu Soare, numit, în 4 aprilie, director general interimar. Ulterior, ministrul Culturii l-a numit pe Vlad Conta director general interimar al ONB, iar Soare a devenit adjunct. 

Etichete: alina cojocaru, dacian ciolos, opera nationala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE