Premierul Cioloș s-a întâlnit cu ministrul de externe ungar. Ce au convenit asupra frontierelorPremierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, vineri, cu ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó. Cei doi oficiali au discutat despre proiecte comune de infrastructură regională şi despre problema migraţiei, considerând că este esenţială consolidarea frontierelor externe ale UE.

Premierul Ciolos s-a intalnit cu ministrul de externe ungar. Ce au convenit asupra frontierelor
Premierul Cioloș s-a întâlnit cu ministrul de externe ungar. Ce au convenit asupra frontierelor

În cadrul discuțiilor s-a subliniat interesul reciproc pentru aprofundarea relației bilaterale, cu accent pe oportunitățile cooperării economice, energetice și în domeniul infrastructurii. Cei doi înalți demnitari și-au exprimat interesul pentru dezvoltarea interconectării infrastructurii regionale, factor în măsură să contribuie la întărirea cooperării bilaterale și la dezvoltarea regiunii Europei Centrale și de Est.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat şi teme de actualitate europeană, precum gestionarea migraţiei, principala provocare cu care se confruntă Uniunea Europeană. Potrivit sursei citate, premierul Dacian Cioloş şi ministrul de externe ungar au "poziţii similare, considerând că este esenţială consolidarea frontierelor externe ale Uniunii".

Ungaria nu construieşte momentan un gard la graniţa sa cu România, dar această decizie ar putea fi reconsiderată în viitor, în funcţie de felul în care evoluează situaţia în ceea ce priveşte criza refugiaţilor, a declarat vineri, la Bucureşti, ministrul Peter Szijjarto, aflat în vizită oficială, la invitaţia omologului său român, Lazăr Comănescu.

"Nu se construieşte gard la graniţa dintre Ungaria şi România. Se poate să se construiască, sperăm că nu va fi nicio situaţie în care să se pună în discuţie acest subiect. Dorim atât României, cât şi nouă înşine ca aceste două ţări să nu fie supuse în viitor unei presiuni a migranţilor care fac necesare măsuri ulterioare", a declarat Peter Szijjarto într-o conferinţă de presă comună, în urma întrevederii cu omologul său român, Lazăr Comănescu.

Sursa: Mediafax

 

 

Etichete: dacian ciolos, frontiere, Péter Szijjártó, ungaria

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE