Premierul Dacian Cioloş, acuzat de PNL că favorizează PSD la ALEGERILE LOCALE 2016ALEGERI LOCALE 2016. Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că, prin menţinerea alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin, PSD este avantajat, iar alegerile nu vor fi corecte. 

Premierul Dacian Ciolos, acuzat de PNL ca favorizeaza PSD la ALEGERILE LOCALE 2016 (Foto evz.ro)
Premierul Dacian Cioloş, acuzat de PNL că favorizează PSD la ALEGERILE LOCALE 2016 (Foto evz.ro)

ALEGERI LOCALE 2016. "Nu vom avea alegeri locale corecte domnule prim-ministru dacă nu veţi înţelege realitatea de la firul ierbii. Iar realitatea de la firul ierbii vă spune foarte clar că, dacă lăsaţi lucrurile aşa, nu faceţi altceva decât să avantajaţi PSD-ul în alegerile locale şi să dezavantajaţi democraţia şi drepturile cetăţenilor de a-şi alege nişte oameni oneşti în fruntea urbei, care să asigure dezvoltarea localităţii şi nu îmbogăţirea proprie a lor şi a clanurilor care îi susţin", a spus Orban, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului, conform dcnews.ro.

ALEGERI LOCALE 2016. Premierul Dacian Cioloş a declarat că nu ia în calcul modificarea legii alegerilor locale, în sensul revenirii la două tururi de scrutin pentru primari, prin instrumente guvernamentale. Acest lucru trebuie tranşat în Parlament, ca şi până acum. 

Orban a subliniat că Guvernul trebuie să organizeze alegeri corecte.

ALEGERI LOCALE 2016. "Domnule prim-ministru, trebuie să organizaţi alegeri corecte, dumneavoastră şi miniştrii din Cabinetul dumneavoastră nu sunteţi membri PSD, dar aveţi sub dumneavoastră secretari de stat, secretari generali, secretari generali adjuncţi, directori generali de ministere, prefecţi, reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, şefi de deconcentrate care sunt membri ai PSD şi care au fost puşi în funcţii în perioada guvernării PSD. Nu puteţi asigura alegeri corecte atât timp cât îi veţi menţine în funcţie pe ei. De la poştaşi până la şefi de post, de la directori de şcoală până la agenţi sanitar-veterinari fac campanie pentru PSD. Şefii de post s-au transformat în agenţi electorali, directorii de şcoli asemenea. Cum vreţi să organizaţi alegeri corecte cât oameni care ocupă funcţii publice sunt puşi de PSD şi fac pe faţă campanie pentru PSD şi nimeni nu le dă peste degete pentru a-i determina să aplice legea", a afirmat liderul deputaţilor PNL.

ALEGERI LOCALE 206. În schimb, deputaţii PSD i-au transmis premierului Dacian Cioloş că a procedat foarte bine alegând soluţia neimplicării în modificarea legii electorale, în timp ce liberalii au lansat reproşuri la adresa şefului Executivului, pe motiv că, refuzând să amendeze legea, îi avantajează pe social-democraţi.

"Tonul face muzica, unii aici se pricep mai bine la muzică decât la discursuri. Eu chiar cred că nu tonul face muzica şi nu modalitatea asta de a te adresa primului-ministru, pentru că tu l-ai invitat la tine în casă, ca să-i spui ce te doare'', a spus deputatul PSD Marian Neacşu.

''Mă bucur că aţi ales această soluţie a neimplicării într-un demers eminamente politic'', i-a transmis el lui Cioloş.

ALEGERI LOCALE 2016. Dezbaterea intitulată "Legislaţia electorală românească trebuie să asigure o mai bună reprezentativitate a cetăţenilor" a avut loc luni, începând cu ora 16.00, la Camerea Deputaţilor, la solicitarea grupului parlamentar PNL.

ALEGERI LOCALE 2016. Dacian Cioloş a arătat din nou că nu Guvernul va modifica legislaţia privind alegerile locale şi că acest lucru trebuie făcut în parlament, în urma dezbaterilor.

"Partidul sau partidele care doresc modificarea legislaţiei acum trebuie să-şi asume şi această dezbatere şi să o conducă, aşa cum fac şi cu dezbaterea actuală, nu culpabilizând Guvernul că nu doreşte să folosească instrumente de modificare a legii, sistem de modificare a legii pe care în urmă cu ceva vreme îl contestau aceste partide, când guverne precedente l-au folosit", a declarat Dacian Cioloş la Ora Parlamentului, citat de romaniatv.net.

ALEGERI LOCALE 2016. El a subliniat că adoptarea unei OUG sau asumarea răspunderii sunt instrumente care "aduc Guvernul în faţa Parlamentului". El a insistat asupra faptului că Executivul nu poate să modifice singur în mod definitiv legislaţia electorală.

Etichete: alegeri primari un singur tur, dacian ciolos, Ludovic Orban, PNL, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE