Premierul Dacian Cioloş, invitat să se înscrie în PNLCopreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii i-au lansat premierului Dacian Cioloş, dar şi altor membri ai Executivului invitaţia să se înscrie în PNL, însă dacă vor face acest lucru ţine de opţiunea lor.

Dacian Ciolos
Dacian Cioloş
Foto: stirileprotv.ro

"Categoric da (l-am invitat pe Dacian Cioloş să facă parte din PNL - n.r.). E o opţiune care îi aparţine. Bănuiesc că e prematur să formuleze un răspuns, dar sunt absolut convinsă că toamna se decantează mult mai bine ideile, nu are timp acum să cugete la o eventuală carieră politică alături de PNL, dar la sfârşit, când tragi linia mandatului de prim-ministru, sunt convinsă că poţi să analizezi serios, pragmatic, toate opţiunile pe care le ai la îndemână", a spus Alina Gorghiu, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de ProTV, fiind întrebată dacă uşa PNL e deschisă pentru Cioloş, conform news.ro

Alina Gorghiu a spus că "simte" că în anumite momente Dacian Cioloş are "o reţinere în activitatea guvernamentală", tocmai din cauza lipsei sprijinului politic.

Gorghiu a precizat că, după alegerile parlamentare de la finalul anului, va fi un Guvern politic, iar în cazul în care PNL va câştiga alegerile şi va forma Executivul, acesta va fi condus de Cătălin Predoiu, însă nu exclude ca din Guvern să facă parte şi miniştri din Cabinetul actual.

"Nu vă ascund faptul că de nenumărate ori am anunţat că e uşa deschisă celor din Cabinetul Cioloş care performează. E nevoie de oameni care demonstrează valoare în funcţia publică. E nevoie de aceşti oameni în PNL", a mai spus Gorghiu.

Despre alegerile locale

Pe de altă parte,  Alina Gorghiu spune că în maximum o săptămână instanţa ar putea da un termen în cazul plângerii în contecios administrativ depusă de liberali la Hotărârea de Guvern care stabileşte data alegerilor locale, fiind încă timp pentru pronunţarea CCR şi organizarea celui de-al doilea tur de scrutin la locale.

"În câteva zile, în mod normal, Guvernul trebuie să trimită întâmpinarea pe sesizarea noastră legată de două tururi de alegeri, către instanţa de contecios. Noi suntem deja pregătiţi să depunem în foarte scurt timp întâmpinarea şi se va da termen. Eu estimez că în maximum o săptămână vom avea un termen în instanţa de judecată, termen la care să putem invoca excepţia de neconstituţionalitate alegerii într-un singur tur. Instanţa va decide când trimite dosarul la Curtea Constituţională şi Curtea se va pronunţa", a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a precizat că, în cazul în care CCR declară neconstituţională Hotărârea Guvernului chiar şi cu câteva zile înainte de alegerile locale, este timp suficient pentru a organiza şi cel de-al doilea tur de alegeri. "Dacă nu se tranşează înainte de momentul alegerilor, degeaba se mai tranşează după. Aplicabilitatea va fi peste patru ani", a mai spus Gorghiu.

Conform hotărârii de Guvern, alegerile locale urmează să aibă loc în 5 iunie.

Etichete: alina gorghiu, dacian ciolos, PNL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE