Dezinfectanţii din toate spitalele din România, VERIFICAŢI din nou. Azi, prima reuniune în SănătatePremierul Dacian Cioloș a anunţat că va participa, luni, la prima reuniune a grupului de lucru pe sănătate. Primul ministru a precizat că toate produsele de dezinfecție, indiferent de proveniența lor, din toate spitalele din ţară, vor fi verificate. Primele controale vor avea loc în cele 50 de spitale în care au ieşit rezultate proaste în urma controlului Ministerului Sănătăţii.


Într-o declarație de presă susținută, sâmbătă, la Palatul Victoria, prim-ministrul anunța că va avea o discuție mai amplă cu un grup de experți privind măsurile care pot fi luate pentru îmbunătățirea situației în sistemul de sănătate și pentru recâștigarea încrederii cetățenilor.

"Intenționez de altfel ca în cursul zilei de luni să organizez o întâlnire cu un grup de experți, de specialiști provenind din sistemul de sănătate, dar și din afara sistemului, dar care cunosc sistemul, pentru a avea o discuție mai amplă legat de măsurile pe care le putem lua pentru a îmbunătăți situația în sistem și mai ales pentru a recâștiga încrederea cetățenilor, a pacienților în sistemul de sănătate din România. Așa cum am mai declarat deja, sănătatea devine o prioritate pentru mine pentru următoarele luni de mandat și vom căuta toate măsurile pe care le putem lua pe termen scurt și pe termen mediu, deci în următoarele luni, pentru a ameliora situația în acest sector", a afirmat premierul Dacian Cioloș.

Primul ministru a anunţat şi că dezinfectanţii din spitalele româneşti vor fi din nou testaţi. Dacă până acum a fost verificată eficienţa acestor produse, noile controale vor analiza concentraţia substanţei active. 

Prioritate vor avea, însă, spitalele care au picat testul Ministerul Sănătăţii. Sunt probleme în 50 de unități medicale din Capitală și 22 de județe care au contracte cu cei de la Hexi Pharma. 150 de probe au ieşit pozitive, la nivelul întregii tări din cele 3526 prelevate. Ministrul Sănătăţii susţinea că rezultatul nu pune în pericol sănătate pacienţilor.

Între timp, continuă şi ancheta Parchetului General care a deschis un dosar penal în cazul dezinfectanţilor diluaţi, folosiţi în spitale. 25 de unităţi au intrat în atenţia anchetatorilor, scrie realitatea.net. 

Etichete: dezinfectanti, grup de lucru sanatate, luni, Ministerul Sănătăţii, premierul dacian ciolos, prima reuniune, verificări

0/1 COMENTARII
zzz
09 mai 09:40
+0
VOTURI
-0
ar tb sa faceti ceva si cu fondurile vizavi de analize medicale .. nu e normal ca o persoana platitoare de asigurari de sanatate sa se plimbe din clinica in clinica pana gaseste una care "are" fonduri... este anormal ... si eventual dupa o asemenea alergatura sa fie nevoita sa faca acele analize pe bani ( pt ca nu le face doar de placere - ci de nevoie -si este o necesitate imediata...) . De ce nu exista un sistem unificat sa pot sa aflu unde sa ma duc ca sa imi fac acele amarate de analize ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h