Premierul Dacian Cioloș, ședință informală cu miniștrii, pe tema bugetului pe 2016Miniștrii și premierul Dacian Cioloș s-au întâlnit, sâmbătă dimineaţă, la Vila Lac I pentru o şedinţă informală. Subiectele ședinței sunt proiectul de buget pe 2016 şi absorbţia de fonduri europene.

Premierul Dacian Ciolos, sedinta informala cu ministrii, pe tema bugetului pe 2016
Premierul Dacian Cioloș, ședință informală cu miniștrii, pe tema bugetului pe 2016
Foto: adevarul.ro

Premierul Dacian Cioloş a ajuns la Vila Lac I în jurul orei 10:00 unde se întâlneşte cu miniştrii cu care discută despre proiectul bugetului de stat pe 2016, dar şi despre absorbţia fondurilor europene, informează mediafax.ro.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, declara, în urmă cu câteva zile, că Guvernul încearcă să mai "salveze" ce se poate în ceea ce priveşte absorţia fondurilor europene alocate României în Programul 2007-2013, alocări care însumează 28 de miliarde euro, dar 5.500 de proiecte din cele 15.000 implementate ar trebui finalizate anul acesta.

Totodată, Cioloş a declarat că aplicarea măsurii majorării salariilor tuturor bugetarilor cu 10 la sută nu presupune tăierea unor fonduri de la alte capitole ale bugetului de stat, dar guvernul va face eforturi pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.

"N-o să tăiem, în schimb o să mergem pe partea de investiţii unde am rezervat fonduri şi pentru investiţii, atât la ministerul Dezvoltării cât şi ministerul Transporturilor, dar o să facem un efort din absorbţia fondurilor europene că să avem şi investiţii aşa cum ne-am propus", a precizat Cioloş.

Etichete: buget, buget 2016, dacian ciolos

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE