ZI DECISIVĂ pentru ALEGERILE LOCALE 2016. Dacian Cioloș discută cu liderii partidelor politicePremierul Dacian Cioloş discută astăzi cu liderii partidelor despre alegerile locale. Legea în vigoare prevede un singur tur, însă liberalii au cerut două tururi de scrutin. După întâlnirile cu partidele politice, Dacian Cioloş va merge să discute şi cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Premierul Dacian Ciolos si liderii partidelor politice discuta astazi despre alegerile locale
Premierul Dacian Cioloș și liderii partidelor politice discută astăzi despre alegerile locale

UPDATE 14:00 După ieșirea de la consultări, Traian Băsescu a declarat că sunt necesare alegerile în două tururi, "dar nu așa cum le vede PNL".

"Trebuie să fie două tururi și la primari, și la președinți de consilii județene", a punctat Băsescu.

UPDATE: De asemenea, au discutat cu premierul Dacian Cioloș și delegaţiile PSD și ALDE conduse de preşedindele PSD, Liviu Dragnea, co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi social democratul Marian Neacşu. Din partea UNPR participă la discuţii Gabirel Oprea, Valeriu Steriu şi Neculai Ontanu. Din partea Guvernului, pe lângă premierul Dacian Cioloş, mai sunt prezenţi vicepremierii Costin Borc şi Vasile Dincu, dar şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Ciprian Bucur.

UNPR a susţinut, luni, la discuţiile cu premierul Dacian Cioloş, menţinerea actualei prevederi privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, invocând nevoia de "stabilitate" şi faptul că legea a fost adoptată, în această variantă, de Parlament.

UPDATE: Discuţiile dintre premierul Dacian Cioloş şi patide privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin au început, luni, la Vila Lac 1, cu delgaţia PNL care este formată din copreşedintele Vasile Blaga, secretarul general Ilie Bolojan şi prim-vicepreşedintele Ludovic Orban.

Premierul Dacian Cioloş se întâlnește astăzi cu liderii partidelor politice pentru a discuta despre alegerile locale.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la începutul săptămânii, că varianta unei ordonanțe de urgență pe tema modificării legislației privind alegerea primarului este cea mai bună soluție, potrivot Digi24.ro, care citează Agerpres. 

„Eu consider că implicarea unei instituții cum este Guvernul României, un guvern tehnocrat, într-un proces care înseamnă alegeri corecte, echitabile, echilibrate, competitive, înseamnă un exercițiu foarte sănătos. În momentul acesta, opțiunea pe care o văd plauzibilă, rezonabilă, rațională, este cea a ordonanței de urgență pe care Guvernul poate să o adopte”, a declarat Alina Gorghiu.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că dacă prin mijloace "abuzive" se va schimba legea alegerilor locale, atunci PSD nu va participa la alegeri.

„Considerăm că actualul Guvern nu are de ce să devină instrumentul PNL-ului și să încerce să modifice o lege electorală în condițiile în care deja la această dată au adoptat prin hotărâre de Guvern calendarul alegerilor. Mai mult decât atât, premierul Cioloș, și întreg guvernul său, și-a luat angajamentul că va organiza alegerile locale și parlamentare în condiții corecte și nepărtinitoare și cred că trebuie să își mențină acest angajament”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat, sâmbătă, că progresiștii vor respecta legea alegerilor locale, votată de toate partidele politice, ce prevede alegerea primarilor într-un singur tur.

De asemenea, copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut că legile electorale nu trebuie schimbate în funcție de interesul unui partid.

Etichete: alde, alegeri locale, dacian ciolos, PNL, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE