Premierul despre răniții din Colectiv, internaţi la Bruxelles: Aproape toţi sunt în stare bunăPremierul Dacian Cioloș a vizitat, vineri seara, Spitalul Militar "Reine Astrid" din Bruxelles, unde sunt internați mai mulți răniți în incendiul de la Colectiv. La finalul viziei, premierul a spus că aproape toți pacienții pe care i-a vizitat sunt "în stare bună" și doar unul singur e la terapie intensivă.

Premierul despre ranitii din Colectiv, internati la Bruxelles: Aproape toti sunt in stare buna
Premierul despre răniții din Colectiv, internaţi la Bruxelles: Aproape toţi sunt în stare bună

"Cei pe care i-am vizitat aici aproape toți sunt în stare bună, mai este un tânăr, un adolescent, care este la terapie intensivă, pe care nu l-am văzut pentru că dormea. Am văzut cinci dintre ei, care erau treji și care sunt în stare de evoluție bună, chiar foarte bună dată fiind starea în care au fost. Ce m-a bucurat cel mai mult e, dincolo de starea fizică, și starea psihică, să spun, pentru că sunt optimiști. Și îngrijirile au fost bune, am avut o discuție și cu însoțitorii lor", a declarat Cioloș, potrivit unui material video postat pe site-ul Guvernului.

Premierul a mai spus că i-a asigurat pe răniți că vor fi luate toate măsurile "ca să poată să meargă cu recuperarea până la capăt", atât la Bruxelles, cât și la întoarcerea acasă.

"Vom folosi bunăvoința colegilor belgieni și pentru a vedea în ce fel putem face și un transfer de experiență, mai ales pe parte de recuperare după externare. (...) Tot ceea ce este legal posibil găsim resursele financiare să o facem și, acolo unde avem limite legale, combinăm ceea ce putem face noi cu ceea ce pot face fundațiile, care și ele, multe dintre ele, se implică", a mai afirmat șeful Executivului.

În prezent, opt persoane sunt internate în spitale din Belgia, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătății.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: Bruxelles, colectiv, dacian ciolos, răniţi, spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h