Premierul francez a recunoscut existenţa unei breşe de securitate, după ATACURILE TERORISTEPremierul francez Manuel Valls a recunoscut că un bilanţ de "17 morţi" în trei zile arată că există "breşe" în dispozitivul de identificare a persoanelor susceptibile de comiterea unor atentate.

Premierul francez a recunoscut existenta unei brese de securitate, dupa ATACURILE TERORISTE
Premierul francez a recunoscut existenţa unei breşe de securitate, după ATACURILE TERORISTE
Foto: paginaeuropeana.ro

"Există în mod evident o breşă" atunci când înregistrezi un bilanţ de "17 morţi" în trei zile, a declarat Manuel Valls, vineri seară, pentru BFMTV, evocând "sutele de indivizi care pleacă în Siria sau în Irak", unde sunt antrenaţi pentru a participa la activităţi de terorism şi de unde se întorc în ţările de origine, scrie Mediafax.

El a subliniat că autorităţile vor efectua "reţineri" şi "încarcerări" şi vor adopta două legi de combatere a terorismului.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Grupul terorist Stat Islamic a revendicat atentatul.

Fraţii Chérif şi Said Kouachi - consideraţi autorii atacului comis miercuri la sediul revistei Cherlie Hebdo - au murit vineri seară în confruntările cu forţele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële. Un bărbat care era ţinut ostatic a scăpat cu viaţă, afirmând că s-a ascuns într-un dulap. Islamistul Chérif Kouachi a sunat la postul BFMTV înainte de intervenţia forţelor de elită franceze şi a declarat că făcea parte din organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia. La rândul său, Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris şi presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris a declarat că s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo şi că făcea parte din grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria. Amedy Coulibaly a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes.

Etichete: atac terorist, atentate teroriste, breşă, manuel valls, securitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE