Premierul Islandei a demisionat, după ce numele său a apărut în PANAMA PAPERSPANAMA PAPERS. Cu toate că inițial refuzase să părăsească scaunul de prim-ministru, Sigmundur David Gunnlaugsson și-a dat demisia, marți, după ample proteste la Reykjavik iscate după ce numele său și al soției sale au apărut în controversatele Panama Papers.

Premierul Islandei a demisionat, dupa ce numele sau a aparut in PANAMA PAPERS (Foto bloomberg.com)
Premierul Islandei a demisionat, după ce numele său a apărut în PANAMA PAPERS (Foto bloomberg.com)

PANAMA PAPERS. Atât Opoziția, cât și mii de islandezi i-au cerut demisia lui Gunnlaugsson, imediat după publicarea unor documente ce arată că a înființat în 2007, împreună cu soția sa, o firmă în paradisul fiscal din Insulele Virgine, pentru a-și administra averea.

PANAMA PAPERS. Cu toate acestea, fostul premier nu dorea să renunțe la funcție. "Nu am avut în vedere să demisionez din acest motiv și nu voi demisiona din acest motiv", declara, ieri, Gunnlaugsson.

PANAMA PAPERS. "Panama Papers" sunt o serie de documente, obținute de instituții media în urma unor anchete, care divulgă nume de șefi de stat și alți politicieni de rang înalt, miliardari, celebrități, sportivi și chiar de rețele criminale ce se numără printre beneficiarii a peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale.

Sursa: realitatea.net

Etichete: panama papers, Premierul Islandei a demisionat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE