Victor Ponta, audiat în dosarul Referendumul: Dragnea a avut ghinionul să nu fie membru în ParlamentUPDATE - Audierea lui Victor Ponta s-a încheiat, la ora 11:00. La finalul audierii, Ponta a declarat că a spus, în faţa instanţei, că decizia de suspendare a lui Traian Băsescu a fost una politică, luată de conducerea USL, iar Liviu Dragnea "nu a făcut nimic singur". Liderul PSD a arătat că Dragnea a avut "ghinionul să nu fie membru al Parlamentului". "Şi d-aia pe el l-au găsit", a spus Ponta.

Victor Ponta este audiat ca martor în dosarul "Referendumul", la Înalta Curte de Casație și Justiție. Victor Ponta le-a declarat judecătorilor că sistemul de SMS-uri de la partid a fost folosit pentru a afla prezența la vot, dar și că sistemul prin SMS a fost folosit pentru prima dată de PDL, încă din 2009.

Victor Ponta, alaturi de Liviu Dragnea - foto Andreea Alexandru / Mediafax
Victor Ponta, alături de Liviu Dragnea - foto Andreea Alexandru / Mediafax

Victor Ponta s-a prezentat ca martor în dosarul Referendumul, la Înalta Curte de Casație și Justiție, miercuri, la cererea lui Liviu Dragnea. Victor Ponta a declarat că el s-a oferit să depună mărturie și înainte, în fața procurorilor, dar atunci nu a fost acceptată mărturia sa: "Vreau să spun adevărul. Am vrut să spun în faţa procurorului şi procurorul nu m-a acceptat", a declarat Ponta.

Alături de Victor Ponta este audiat, miercuri, și Mircea Dușa, ministrul Apărării.  

"Voi spune adevarul si numai adevarul, si anume ca, din toate cunostintele pe care le-am avut ca lider de partid si prim-ministru, nu a facut nimeni in 2012 vreo schema de fraudare, ci chiar au venit 7,4 milioane de romani sa voteze pentru demiterea lui Traian Basescu. Ca nu s-a intamplat e o poveste pe care nu cred ca mai trebuie sa o redeschidem acum, dar aici vorbim de responsabilitati penale si o sa spun ceea ce stiu, ceea ce ma va intreba instanta, avocatii sau procurorul, si voi spune doar adevarul", a declarat Ponta duminica seara.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, de catre procurorii DNA, pe 7 octombrie, pentru tentativa de frauda la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie 2012.

El este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60 la suta la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

Etichete: dosarul referedumul, ICCJ, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, Liviu Dragnea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE