Premierul Victor Ponta pleacă din țarăVictor Ponta va pleca, miercuri, în Mexic. Premierul se va întâlni cu preşedintele Enrique Pena Nieto şi va participa la Open Government Partnership Global Summit 27-29 Octombrie, eveniment care se desfăşoară în capitala mexicană.

Victor Ponta, audiat  la ICCJ in dosarul Turceni-Rovinari
Victor Ponta, audiat la ICCJ în dosarul Turceni-Rovinari
Foto: realitatea.net

Premierul Victor Ponta pleacă, miercrui, în Mexic. Guvernul nu a făcut încă public programul premierului Ponta. Informaţia referitoare la plecarea sa a fost confirmată pentru Mediafax de ambasada Mexicului la Bucureşti. "Şeful Guvernului se va întâlni, pe 28 octombrie, cu preşedintele Enrique Peña Nieto, în Mexico City pentru a revigora relaţiile bilaterale dar şi de a dezbate actualele teme internaţionale. El va susţine, de asemenea, un discurs la Open Government Summit", se arată într-un comunicat de presă al ambasadei.

Subiectele care vor fi abordate la reuniune se referă la buna guvernare, serviciile publice, finanţe publice, accesul la informaţii de interes public, salvarea resurselor naturale, transparenţa bugetară, corupţie, solidaritate socială, e-government, accesul la informaţii, accesul cetăţenilor la educaţie şi sănătate, transparenţa decizională etc.

Potrivit ambasadei Mexicului la Bucureşti, înaintea plecării în Mexic,Ponta a vizitat expoziţiile fotografice şi gravurile mexicane de la Biblioteca Naţională a României, organizate de Ambasada Mexicului pentru a aniversa 80 de ani de relaţii diplomatice.

"Ambasadorul Mexicului, Agustín Gutiérrez Canet, i-a fost ghid prim-ministrului când a vizitat cele 250 de gravuri reprezentând istoria, oamenii şi peisajele din Mexic (...). Prim-ministrul Ponta a vizitat, de asemenea, portretele fotografice ale lui Emil Cioran realizate de către fotograful mexican Rogelio Cuéllar în 1990 la Paris", se mai arată în comunicat.

Etichete: MEXIC, premier, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h