PREMIILE Pulitzer: Lista câştigătorilor din 2016Câștigătorii celor 21 de categorii au fost anunțate la New York's Columbia University, care administrează premiile create prin testament de ziaristul Joseph Pulitzer.

PREMIILE Pulitzer: Lista castigatorilor din 2016
PREMIILE Pulitzer: Lista câştigătorilor din 2016
Foto: newseum.org

În 2016, premiul Pulitzer pentru serviciul public i-a fost acordat Associated Press, pentru relatările despre abuzurile la locurile de muncă din industria peștelui, iar cel pentru reportaj breaking news, cotidianului Los Angeles Times pentru acoperirea masacrului de la San Bernardino, informează agerpres.ro.

Premiul pentru reportaj de investigație a fost împărțit de Tampa Bay Times și Sarasota Herald Tribune pentru relatările despre spitalele de boli mentale din Florida.

Agenția Reuters și New York Times au fost recompensate cu premiul pentru fotografie breaking news pentru imagini din criza migranților din Europa și Orientul Mijlociu.

New York Times a obținut în acest an premiul Pulitzer pentru reportaj internațional, cu relatarea despre violențele îndurate de femei în Afganistan, în timp de Washington Post a câștigat premiul pentru reportaj național.

Alissa J Rubin de la New York Times a primit premiul la categoria reportaj internațional pentru relatările despre felul inuman în care sunt tratate femeile în Afganistan.

Premiul pentru acoperire națională i-a revenit echipei de la Washington Post pentru stabilirea unei baze de date despre cât de des și de ce ucide poliția americană.

Etichete: castigatori Pulitzer, premiul Pulitzer

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h