PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ 2015. Svetlana Alexievici, premiul Nobel pentru literatură 2015PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ 2015. Scriitoarea din Belarus, Svetlana Alexievich,  a câștigat joi Premiul Nobel pentru Literatură 2015 pentru "scrierile ei polifonice, un monument închinat suferinței și curajului în vremurile noastre", conform comunicatului dat publicității de Comitetul Nobel de la Stockholm.

PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURA 2015. Svetlana Alexievici, premiul Nobel pentru literatura 2015
PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ 2015. Svetlana Alexievici, premiul Nobel pentru literatură 2015

PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ 2015.  Svetlana Alexievich este autoare a unor texte de tip "istorie orala", reconstituirea dramelor din al doilea razboi mondial sau Cernobil.

PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ 2015.  Era favorita caselor de pariuri 4 la 1.

PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ 2015. Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2014 i-a fost acordat scriitorului francez Patrick Modiano, "pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie", a precizat la momentul respectiv Comitetul Nobel.

PREMIUL NOBEL PENTRU LITERATURĂ 2015. Sezonul Nobel a debutat luni, când cercetătorii William C. Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu au fost recompensaţi cu premiul pentru medicină pe 2015. William C. Campbell (Irlanda) şi Satoshi Ōmura (Japonia) au primit acest prestigios premiu pentru descoperirile privind o nouă terapie împotriva infecţiilor cauzate de viermi cilindrici, în timp ce Youyou Tu (China) a fost premiată pentru descoperirile ei privind o nouă terapie împotriva malariei.

Etichete: premiul nobel pentru literatura 2015, Svetlana Alexievici

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE