PREMIUL NOBEL PENTRU PACE 2015. Dialogul Naţional Tunisian a primit Premiul Nobel pentru Pace 2015PREMIUL NOBEL PENTRU PACE 2015. Comitetul Nobel a anunţat câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace, care a fost acordat vineri cvartetului de organizatii care conduce dialogul national in Tunisia, "pentru contributia decisiva la constructia unei democratii pluraliste in urna Revolutiei iasomiei din 2011".

Dialogul National Tunisian a primit Premiul Nobel pentru Pace 2015
Dialogul Naţional Tunisian a primit Premiul Nobel pentru Pace 2015
Foto: eqynews.ro

PREMIUL NOBEL PENTRU PACE 2015. Cvartetul a fost format in vara lui 2013, in momentul in care procesul de democratizare era in pericol din cauza asasinatelor politice si a vastelor tulburari sociale, potrivit HotNews.

PREMIUL NOBEL PENTRU PACE 2015 Cancelarul german Angela Merkel, Papa Francisc, preotul eritreean Mussie Zeraidu, dar şi supravieuţuitori ai bombardamentelor nucleare de la Hiroshima şi Nagasaki figurează printre personalităţile cele mai menţionate la câştigarea Premiului Nobel pentru Pace din acest an, arată Adevărul.

PREMIUL NOBEL PENTRU PACE 2015 Lista candidaţilor pentru Premiul Nobel pentru Pace 2015 a cuprins nu mai puţin de 273 de persoane, dar numele acestora este secret.

Premiul are o valoare de 8 milioane de coroane suedeze (972.000 dolari) și va fi înmânat în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la 10 decembrie la Oslo.

PREMIUL NOBEL PENTRU PACE 2015 Premiul Nobel pentru Pace este acordat persoanelor, instituțiilor sau organizațiilor internaționale care au depus eforturi deosebite pentru instaurarea sau restabilirea păcii într-o zonă de conflict.

Premiul Nobel pentru Pace din 2014 a fost câştigat de adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, care a scăpat cu viaţă după un atac al talibanilor. Aceasta s-a declarat "mândră că este prima adolescentă" care primeşte, împreună cu indianul Kailash Satyarthi, Premiul Nobel pentru Pace, pe care l-a dedicat "tuturor copiilor fără o voce". 

Etichete: Premiul Nobel, PREMIUL NOBEL PENTRU PACE

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE