Preoţi ieşeni cer semnături ca în Constituţie să fie permisă doar căsătoria între bărbat şi femeie



Mai mulţi preoţi din judeţul Iaşi le-au cerut enoriaşilor, după ce au sfinţit casele de Bobotează, să semneze pentru modificarea Constituţiei, astfel încât să fie permise doar căsătoriile între bărbat şi femeie. 

Preoti ieseni cer semnaturi ca in Constitutie sa fie permisa doar casatoria intre barbat si femeie
Preoţi ieşeni cer semnături ca în Constituţie să fie permisă doar căsătoria între bărbat şi femeie

Preoţii din mai multe localităţi ale judeţului Iaşi, inclusiv din municipiu, le-au cerut oamenilor, după ce au sfinţit casele de Bobotează, să semneze în favoarea modificării Constituţiei, astfel încât să fie permise doar căsătoriile între un bărbat şi o femeie, nu şi între persoane de acelaşi sex.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că preoţii ieşeni care au adunat semnături au făcut-o din proprie iniţiativă, dar că demersul nu este unul greşit.

"Nu este un lucru greşit că s-a suprapus momentul sfinţirii caselor cu această campanie de strângere de semnături, pentru că îmi imaginez că acei preoţi care au solicitat semnături credincioşilor nu au făcut-o cu insistenţă", a declarat Marian Timofte, vicar în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, potrivit Mediafax. 

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anunţat, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice de modificare a Constituţiei, în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat şi femeie.

Mitropolitul Banatului vrea ca în Constituţie să se menţioneze că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie, în condiţiile în care în tot mai multe state europene au fost recunoscute familiile formate din persoane de acelaşi sex.

Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit încheierea unor astfel de parteneriate de către cuplurile de acelaşi sex, inclusiv în Marea Britanie, Spania şi Cipru, însă subiectul rămâne în continuare controversat în numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE).

 

Etichete: casatorie, constituție, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, preot

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE