Presa britanică: Fotografii cu mii de români stând la cozi să voteze, probe ale migraţiei uriaşeFotografii cu 10.000 de români stând la coadă, la Portsmouth, să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale de duminică reprezintă "probe, dacă mai era nevoie, al numărului uriaş de români care trăiesc" în Marea Britanie, în pofida politicii Guvernului privind migraţia, scrie Express.co.uk.

Presa britanica: Fotografii cu mii de romani stand la cozi sa voteze, probe ale migratiei uriase
Presa britanică: Fotografii cu mii de români stând la cozi să voteze, probe ale migraţiei uriaşe
Foto: www.hotnews.ro

"În loc de oameni cinici faţă de politicienii lor, care nu se prezintă la vot, avem fotografii cu 10.000 de români stând la coadă cu orele la Portsmouth, în ploaie, să voteze. Din păcate nu sunt alegători britanici în alegeri britanice", comentează site-ul tabloidului britanic Daily Express, care adaugă că la centrul închiriat de Ambasa României în vederea votării s-au prezentat imigranţi de pe întreaga Coastă de Sud, inclusiv de la Londra, care au renunţat să mai stea la cozi în capitală, scrie mediafax.ro.

"Însă privind probele fotografice, eşti nevoit să-ţi pui întrebări despre estimările oficiale ale numărului de români care trăiesc în Marea Britanie ", continuă publicaţia, citând date de la Biroul Naţional britanic de Statistică potrivit cărora aproximativ 47.000 de români au solicitat înregistrarea în evidenţa asigurărilor până în martie 2014, reprezentând exclusiv persoane care au căutat un loc de muncă.

"Avem nevoie de imigraţie, desigur,", apreciază site-ul, argumentând că "fără ea ne-ar fi greu să găsim suficienţi doctori şi asistente pentru spitalele noastre". "Dar nu avem nevoie de o migraţie necontrolată. Nu există niciun avantaj, iar o mulţime de alte probleme vin odată cu turismul pentru ajutoare, turismul pentru sănătate şi numărul mare de oameni slab calificaţi, marginali pentru economie", pledează site-ul tabloidului.

"Atunci când politicienii vor admite problemele, poate că vom avea şi noi alegeri cu mii de oameni stând la coadă să voteze. Până atunci, partidele noastre vor continua să fie tratate cu dispreţ", mai scrie publicaţia.

Etichete: alegeri prezidentiale 2014, presa britanica

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE