Presa internațională scrie despre protestele de la București„Mulţi români percep Guvernul ca fiind corupt, iar incendiul de vineri nu a făcut decât să pună paie pe foc”, notează Associated Press.

Protest dupa tragedia din Colectiv. Peste 25.000 de oameni prezenti
Protest după tragedia din Colectiv. Peste 25.000 de oameni prezenți
Foto: Dan Mihai Balanescu

Agenţia France Press scrie că mişcarea de protest, organizată pe reţelele de socializare, a devenit un uriaş strigăt de contestare a Guvernului.

"Ponta, demisia!", "Oprea, demisia!", "Asasinii!", au strigat manifestanţii adunaţi în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Unii fluturau steagul găurit al României, simbol al revoluţiei împotriva regimului dictatorului Nicolae Ceauşescu, din urmă cu 25 de ani.

Associated Press a analizat cauzele care au dus la atmosfera tensionată din capitala României.

Furia împotriva Guvernului crescuse deja de ceva timp în România, guvern pe care mulţi îl percep ca fiind corupt, iar incendiul de vineri nu a făcut decât să pună paie pe foc.

Reuters a descris în detaliu starea de revoltă care domină protestele din Bucureşti.

Înfuriaţi din cauza unuia dintre cele mai mari dezastre ale ţării din ultimele decenii şi de modul în care autorităţile acordă licenţele şi inspectează localurile publice, protestatarii au purtat bannere cu inscripţii precum "Corupţia ucide" şi au strigat "Ucigaşii".

Pe de altă parte, agenţia remarcă şi spiritul de solidaritate de care au dat dovadă românii, care au stat la cozi uriaşe ca să doneze sânge.

Etichete: colectiv, marţi, protest

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE