Preşedintele Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, decorat de IohannisPreşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, Yehuda Bauer, şi a reafirmat dorinţa sa de deschidere a unui Muzeu al Holocaustului la Bucureşti, precum şi pentru organizarea, în 2017, a unui summit internaţional dedicat luptei împotriva manifestărilor antisemite.

Presedintele Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului, decorat de Iohannis
Preşedintele Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, decorat de Iohannis

România va organiza la începutul anului viitor un summit internațional dedicat acțiunii comune împotriva manifestărilor antisemite și extremiste, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

"În plan extern, vom lansa în curând inițiativa organizării la București, la începutul anului viitor, a unui summit internațional dedicat acțiunii comune împotriva manifestărilor antisemite, precum și a altor forme de manifestări extremiste", a spus Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a președintelui onorific al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului, Yehuda Bauer.

Șeful statului l-a felicitat pe Yehuda Bauer și a afirmat că acesta a demonstrat prin cariera sa că rămâne un reper inconfundabil în cercetarea Holocaustului, antisemitismului și mișcării de rezistență a evreilor în timpul persecuției.

"Atent la acest fenomen, care a făcut milioane de victime, ați dorit să vă asigurați că marele public are acces la înțelegerea istoriei acestei drame, unice în sine. Apreciez claritatea mesajului dumneavoastră de a atrage atenția asupra consecințelor pe care lipsa cunoașterii atrocităților din perioada Holocaustului le-ar putea avea în viitor", a mai spus Iohannis.

El a arătat că, anul acesta, România a preluat președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului.

"Suntem onorați și mulțumim pentru încrederea pe care cele 31 de state membre ne-au acordat-o. Aceasta demonstrează recunoașterea eforturilor pe care România le-a depus, în ultimul deceniu, în privința asumării trecutului istoric, comemorării victimelor Holocaustului și continuării proiectelor în care ne-am angajat", a subliniat șeful statului.

Iohannis a precizat că luna următoare se împlinesc 75 de ani de la cel mai mare masacru împotriva evreilor de pe teritoriul României, respectiv Pogromul de la Iași, context în care a reiterat angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne consecventă în politica de combatere a oricăror manifestări antisemite, rasiste sau xenofobe. Detalii, pe romaniatv.net. 

Etichete: decorare, Preşedintele Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, președintele Klaus Iohannis, Yehuda Bauer

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE