Președintele Argentinei, anchetat în dosarul "Panama Papers"PANAMA PAPERS. Parchetul argentinian a deschis joi o anchetă asupra președintelui Mauricio Macri, al cărui nume apare în registrele societăților offshore în scandalul 'Panama Papers', informează AFP.

Presedintele Argentinei, anchetat in dosarul "Panama Papers" (Foto indianexpress.com)
Președintele Argentinei, anchetat în dosarul "Panama Papers" (Foto indianexpress.com)

PANAMA PAPERS. Anchetatorii vor să afle dacă Mauricio Macri a 'omis' să-și completeze declarația obligatorie de avere, potrivit unui document al parchetului.

Un deputat argentinian din opoziție anunțase în ajun că a depus o plângere pentru evaziune fiscală împotriva șefului statului pentru ca justiția să demareze o anchetă în acest caz.

PANAMA PAPERS. Norman Martinez, susținător al fostei președinte Cristina Kirchner și membru al partidului de centru-stânga Frontul pentru Victorie, își exprimase dorința ca justiția să investigheze rolul lui Macri în două companii offshore, Kagemusha și Fleg Trading Ltd.

Numele lui Mauricio Macri apare în registrele celor două societăți — una din Bahamas care a funcționat între 1998 și 2008, iar cealaltă în Panama, creată în 1981.

PANAMA PAPERS. Președintele argentinian afirmă că nu a comis nicio faptă ilegală și că nu a deținut nicio acțiune la cele două companii ale grupului Macri, proprietate a tatălui său, Franco Macri, om de afaceri italian care își sporise considerabil averea în Argentina. El a respins joi orice fel de 'omisiune' în declarația sa de avere, afirmând că se pune la dispoziția justiției.

Sursa: Agerpres

Etichete: anchetă, Mauricio Macri, panama papers, Președintele Argentinei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE