Președintele CE avertizează: Am putea avea un nou val de refugiați din SiriaPresedintele Consiliului European Donald Tusk susține că o victorie a regimului al-Assad  în Siria ar putea duce la un nou val de refugiați în Europa- aproximativ 3 milioane de persoane.

Comisia Europeana va propune un plan nou pentru repartizarea a 200.000 de refugiati in UE
Comisia Europeană va propune un plan nou pentru repartizarea a 200.000 de refugiaţi în UE
Foto: bzi.ro

Peste 3 milioane de sirieni ar putea cere azil in Europa daca regimul lui Bashar al-Assad va castiga razboiul civil cu sprijinul Rusiei si al Iranului, a avertizat Donald Tusk marți, informează stirileprotv.ro

Tusk a precizat ca a fost avertizat in acest sens atat de politicienii din Orientul Mijlociu, cat si de refugiati. Luni, chiar presedintele turc Erdogan i-ar fi avansat cifra de trei milioane de refugiati, provenind din regiunea Alep.

"Sute de mii de refugiati vin in Europa fiindca stiu ca aceasta este inca cea mai deschisa si mai toleranta comunitate", a declarat Tusk in fata Parlamentului European.

"Sa nu o lasam sa devina un tap ispasitor din cauza certurilor dintre noi. Altfel, in curand teocratiile vor incepe sa ne dea lectii de toleranta religioasa, dictatorii, sa ne invete ce e democratia iar cei responsabili de acest exod in masa, sa ne invete cum sa ne puratm cu refugiatii", a adaugat acesta.

Tusk a cerut intarirea frontierelor externe ale UE, afirmand ca, fara acestea, "Europa va deveni un taram al fricilor, ceea ce va duce la o catastrofa politica". Presedintele Consiliului European avertizeaza ca in clipa de fata, refugiatii risca sa fie transformati intr-o arma: "Devenim martorii nasterii unui nou tip de presiune politica, unii spun chiar ca e un nou tip de razboi hibrid, in care valurile de migranti devin un instrument, o arma impotriva vecinilor".

Etichete: criza refugiatilor, refugiati, sirieni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE