Astărăstoae: Medicii vor demisiona în bloc dacă nu se triplează salariile rezidenţilorastarastoae-cmr-nu-mai-inteleg-nimic-traim-in-tara-lui-urmuz-parintele-absurdului
astarastoae-cmr-nu-mai-inteleg-nimic-traim-in-tara-lui-urmuz-parintele-absurdului

Valentin Astărăstoae (foto) a afirmat faptul că dacă salariile medicilor rezidenţi nu vor fi majorate, medicii vor demisiona în bloc, lucru care ar duce la blocarea sistemului sanitar românesc, potrivit portalului exploremedicinetv.ro.

"Unii sunt sceptici şi spun că n-o să facă medicii niciodată aşa ceva, cei 43.000 de medici nu o să-şi dea demisia şi o să fie ceva minor. Vreau să le comunic celor care gândesc aşa că nu e nevoie să-şi dea demisia 43.000 de medici, este suficient ca 6.000 de medici să-şi dea demisia din sistem, în zonele sensibile şi care fac imposibilă activitatea. Avem 634 de medici anestezişti, dacă din aceştia 300 şi-au dat demisia, sistemul a clacat", a afirmat prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae.

Preşedintele Colegiului Medicilor doreşte ca până în luna septembrie a acestui an să fie deja stabilit un calendar al creşterilor salariale, care să fie respectat indiferent de partidul care va câştiga viitoarele alegeri. Medicul a mai evidenţiat faptul că diferenţa dintre venitul mediu al unui medic rezident din alte ţări ale UE şi un medic rezident român este de aproximativ 1000 de euro, medicul rezident străin având un salariu mediu de 1200 de euro.

Declaraţiile lui Astărăstoae vin în contextul în care medicii rezidenţi angajaţi de un spital din Bucureşti au un salariu mai mic decât muncitori necalificaţi sau lăcătuşi mecanici angajaţi de aceeaşi instituţie, după cum B365.ro a arătat anterior. Rezidenţii din cadrul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” au un salariu între 580 lei şi 1.000 lei, mai mic decât al un muncitor necalificat din aceeaşi unitate medicală, ce are un venit între 900 şi 1.400 de lei, sau al unui lăcătuş mecanic, ce are un salariu de aproximativ 1.300 de lei.

Etichete: demisie, grevă, medici

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h