Președintele CSM, despre cărţile deţinuţilor: Este imposibil să scrii un volum în 48 de oreNoul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Mircea Aron, a declarat, referitor la cărţile publicate de deţinuţi, că este greu să scrii un volum în 48 de ore, iar Consiliul a făcut deja propuneri concrete de modificare legislativă, aceastea fiind trimise Ministerului Justiției. .

Presedintele CSM, despre cartile detinutilor: Este imposibil sa scrii un volum in 48 de ore
Președintele CSM, despre cărţile deţinuţilor: Este imposibil să scrii un volum în 48 de ore

Întrebat de jurnalişti privind numărul mare de cărţi scrise de deţinuţi pentru reducerea perioadei de detenţie, Aron a spus că a făcut deja propuneri concrete pentru gestionarea acestei situaţii, în Comisia 1 din CSM pe care a coordonat-o, iar propunerile au fost transmise Ministerului Justiţiei.

"Din vreme ne-am gândit la chestiunea asta, asaltaţi cu acest val, pentru că am văzut că judecătorii mai au nevoie, ca şi procurorii, pentru că şi ei sunt în procesele astea de liberare condiţionată. Am lucrat şi am spus că nu este în regulă ceea ce se întâmplă. Este imposibil să scrii un volum în 48 de ore, cum am citit undeva ieri. Nu orice lucrare este ştiinţifică, nu orice este tipărit înseamnă o carte. (...) Oricum propunerea de modificare legislativă a plecat, ştiţi foarte bine că noi putem avea iniţiative în domeniul acesta pe care le înaintăm la ministrul Justiţiei", a spus noul preşedinte al CSM, potrivit Mediafax. 

Potrivit unor date transmise de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la solicitarea Ministerului Justiţiei, în perioada 2013-2015, 188 de deţinuţi au scris şi publicat peste 400 de cărţi.

Etichete: carti, Consiliul Superior al Magistraturii, CSM, închisoare, mircea aron

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE