Preşedintele FRG, după ratarea calificării directe la JO 2016: Toată suflarea gimnasticii e în şocRomânia a ratat calificarea directă la Jocurile Olimpie 2016. Echipa feminină de gimnastică s-a clasat pe locul 9 după 7 subdiviziuni din 12, în calificări la CM de la Glasgow, în condiţiile în care doar primele 8 clasate acced direct la JO, şi ar urma să participe, în premieră, la turneul preolimpic. 

Presedintele FRG, dupa ratarea calificarii directe la JO 2016: Toata suflarea gimnasticii e in soc
Preşedintele FRG, după ratarea calificării directe la JO 2016: Toată suflarea gimnasticii e în şoc
Foto: romanialibera.ro

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat pentru MEDIAFAX că nu a văzut fetele concurând "aşa de slab" niciodată, iar faptul că echipa va participa la turneul preolimpic este o "premieră nefastă".

"Nu ştiu ce pot spune după ziua de ieri în care am văzut fetele concurând aşa de slab. Nu le-am văzut niciodată aşa. Încă avem concurs, încercăm să maximizăm ce se mai poate, după ratarea cu echipa feminină. A fost o zi nefastă, asta e realitatea. Nu le-am văzut niciodată concurând în acest fel. Această ratare face calificarea la JO mai grea, dar nici nu ne gândim că nu vom fi acolo şi să ne schimbăm strategia privind ce dorim la JO. Sunt multiple exemple de acest fel, la ratare mă refer, nu doar în gimnastică şi nu doar în cazul României. De exemplu, Germania a bătut Brazilia cu 7-1 la Cupa Mondială de fotbal, anul trecut, se întâmplă, şi atunci a fost un şoc, dar viaţa sportului merge mai departe", a spus Stoica.

Preşedintele FR Gimnastică a făcut referiri şi la moralul gimnastelor, care vineri, după evoluţia slabă din calificări au plâns.

"Ştiţi cum se spune: noi o facem, noi o dregem. Fetele nu pot fi fericite, sigur că sunt afectate, şi-au dat seama că au ratat ceva foarte important. Toată suflarea gimnasticii e în şoc, dacă pot spune aşa, dar e alături de România. Din păcate, necalificarea directă la JO este o premieră nefastă pentru noi şi am vrea să nu nu se repete asta vreodată. E un moment greu, să ne spălăm pe faţă cu apă rece şi să ne ridicăm, să luptăm în continuare", a precizat Adrian Stoica.

Este pentru prima oară din 1976, când echipa de gimnastică feminină a României trebuie să participe la turneul preolimpic, adică să lupte pentru a participa la Jocurile Olimpice.

Etichete: adrian stoica, federatia romana de gimnastica, jocurile olimpice 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h