Președintele Germaniei, Joachim Gauck, vine în România. Ce discuţii va avea cu IohannisPreședintele Germaniei, Joachim Gauck, efectuează vizită de stat în România, începând de luni.

Presedintele Germaniei, Joachim Gauck, vine in Romania. Ce discutii va avea cu Iohannis
Președintele Germaniei, Joachim Gauck, vine în România. Ce discuţii va avea cu Iohannis
Foto: bundespraesident.de

Luni, președintele Iohannis va avea, la Palatul Cotroceni, consultări cu Joachim Gauck, cu privire la intensificarea relațiilor de tip strategic și consolidarea schimburilor economice.

Potrivit Administrației Prezidențiale, în cadrul discuțiilor vor fi identificate modalitățile cele mai eficiente de dezvoltare și intensificare a relațiilor bilaterale, consolidate de dinamica dialogului politic, schimburile economice solide, dar și de rolul important al minorității germane din România, alături de comunitatea de români din Germania, una dintre cele mai bine integrate pe piața muncii germane.

Anunţul Preşedinţiei referitor la vizită:

"Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia interesul părţii române faţă de intensificarea relaţiilor de tip strategic cu Germania, inclusiv cu landurile federale germane.

În ceea ce priveşte componenta economică a relaţiei bilaterale, Preşedintele României va sublinia necesitatea consolidării în continuare a acesteia, plecând de la faptul că Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează o cincime din volumul comerţului exterior al ţării noastre, şi al treilea investitor în economia românească. Cei doi preşedinţi vor participa, de altfel, în data de 22 iunie a.c., la o întâlnire cu oameni de afaceri germani şi români, pentru a discuta asupra modalităţilor de dezvoltare, în continuare, a relaţiilor bilaterale economice, inclusiv a investiţiilor.

În discuţiile pe care le va avea cu omologul german, Preşedintele României va prezenta, de asemenea, evaluarea Bucureştiului asupra modalităţilor de gestionare a provocărilor complexe, interne şi externe, cu care se confruntă Uniunea Europeană la ora actuală, inclusiv în vecinătate. Consultările vor cuprinde şi un schimb de opinii asupra apropiatului Summit NATO, în cadrul căruia Preşedintele Klaus Iohannis va evidenţia necesitatea consolidării echilibrate a întregului flanc estic al Alianţei.

Vizita mai cuprinde o deplasare la Sibiu, unde cei doi preşedinţi se vor întâlni cu reprezentanţi ai minorităţii germane, vor vizita liceul Brukenthal şi biserica fortificată de la Cisnădie."

Etichete: Joachim Gauck, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE