Preşedintele Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10%Şeful statului a promulgat, marţi, legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10%.

Presedintele Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10%
Preşedintele Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10%
Foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede majorarea salariilor bugetarilor cu 10%. "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 24 noiembrie a.c., următoarele decrete:

• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe;
• Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii;
• Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă;
• Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece", anunţă Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

Costul majorării salariilor bugetarilor cu 10% se ridică la 5 miliarde de lei, potrivit Realitatea Tv. În prezent, sistemul bugetar din România are 1,2 milioane de angajaţi.

Camera Deputaților a votat favorabil, pe 11 noiembrie, raportul comisiei de muncă potrivit căruia toate salariile bugetarilor vor creşte cu 10% de la 1 decembrie.

Deputaţii Coaliţiei au decis în comisia de muncă, unde se discuta ordonanţa de majorare a salariilor a medicilor, să fie crescute cu 10%, de la 1 decembrie, toate salariile bugetarilor. Amendamentul a fost depus în ultimul moment de preşedintele comisiei, pesedistul Adrian Solomon şi a avut susţinerea reprezentanţilor Ministerului Muncii la discuţii.

Parlamentarii PNL s-au abţinut la vot, cerând fără succes amânarea deciziei până la instalarea noului guvern, notează Gândul. 

La discuţiile din Comisie au participat şi reprezentanţi ai ministerului Finanţelor, care nu au susţinut amendamentul pe motiv că o astfel de decizie ar crea o gaură bugetară de aproape 5 miliarde de lei.

Liberalii au cerut astăzi în plenul Camerei Deputaţilor retrimiterea la Comisie a raportului, însă fără succes.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a cerut o pauză de consultări, în urma căreia liderii grupurilor nu au căzut de acord pentru a relua votul.

Deputaţii au dezbătut, pe articole, OUG 35/2015, adoptând întregul text, inclusiv amendamentele adăugate în comisie, printre care cel al PSD, prin care sunt majorate toate salariile personalului bugetar, cu condiţia ca bugetarii să nu mai fi beneficiat, pe parcursul anului, de vreo altă majorare.

PNL a încercat şi a doua oară fără succes să retrimită proiectul la comisii, solicitând ca Ministerul Finanţelor să vină în Parlament pentru a prezenta impactul bugetar al măsurii.

Etichete: crestere salarii, Klaus Iohannis, salarii bugetari

0/1 COMENTARII
elena
25 Nov 17:33
+0
VOTURI
-0
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate !Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul sau de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: mami_meda@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE