Președintele Iohannis: L-am sfătuit pe vicepremierul Oprea să-și dea DEMISIAPreședintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, că l-a sfătuit pe vicepremierul Gabriel Oprea să-și dea demisia și că întreaga comunicare pe acest accident a fost catastrofală. Vicepremierul a răspuns două ore mai târziu, transmițând că nu va demisiona.

Presedintele Iohannis va sustine o conferinta de presa la ora 19. Posibil subiect- Gabriel Oprea
Președintele Iohannis va susține o conferință de presă la ora 19. Posibil subiect- Gabriel Oprea
Foto: evz.ro

UPDATE 21.25: Vicepremierul Gabriel Oprea îi răspunde, printr-un comunicat de presă remis luni seară, președintelui Klaus Iohannis. Vicepremierul subliniază din nou că nu e vinovat și că nu va demisiona

Principalele declarații ale președintelui, din cadrul conferinței de presă de luni, ora 19:

Problematic a fost cum îi sprijinim pe cei care au nevoie de protecție internațională (...) S-a agreat (n.r. în cadrul summit-ului pe tema imgiranţilor, care a avut loc la Bruxelles) sporirea capacităților de recepție din Grecia și din alte țări. (...) România nu e nici țară de tranzit, nici destinație pentru acești refugiați. 

Am propus un sprijin pentru Grecia, o mai bună cooperare cu Turcia. Faptul că Turcia e importantă a fost un lucru pe care l-am reluat.

România, chiar dacă nu e țară de tranzit sau destinație pentru refugiați, participă la eforturile necesare.

Este nevoie de un plan pe care să îl punem în practică și care cuprinde toate aspectele acestei chestiuni.

Având în vedere că opinia publică e foarte preocupată de accidentul care a avut loc și în care a murit un polițist la datorie... am avut o intervenție ieri și în continuare astăzi l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discuție fiindcă am dorit să primesc lămuriri și explicații suplimentare. Am avut această discuție în această seară. L-am sfătuit pe dl Oprea să-și dea demisia.

Întrebat de jurnalişti dacă îl crede pe Gabriel Oprea, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să comenteze

Întrebat cât de des folosea Oprea coloana oficială:

Nu am solicitat asemenea informații.

Întrebat pentru ce motiv i-a cerut demisia vicepremierului:

Proasta gestionare a crizei. Într-o astfel de criză apar multe emoții și opinia publică are dreptul la informații. După părerea mea, întreaga comunicare pe acest accident a fost catastrofală. Aceasta este latura politică și, pe această latură politică, i-am dat sfatul. Nu m-am referit la partea penală. Este mult mai mult decât o problemă de comunicare.

Întrebat de incidentul cu Ponta, care a zis că Iohannis merge la Bruxelles ca surda la horă:

Eu îmi fac treaba, dar, în ceea ce privește declarația premierului... dl Ponta este foarte belicos în ultima vreme și impresia mea este că, prin acestă atitudine, oamenii uită că este urmărit penal.

Întrebat de cazul consilierului Dan Mihalache, fotografiat în timp ce dormea într-o întâlnire:

Eu sunt parte centrală la aceste întâlnire și pot să vă spun că la nicio întâlnire nu am constatat o astfel de poziție. Dacă omul este în pauză... cred că este adecvat, fie și fotografiat... este o încercare jalnică de a discredita echipa mea.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Oprea nu va demisiona:

În situații de criză, dau sfaturile pe care le cred potrivite. Dincolo de asta, demisia e un act unilateral. Acum nu discutăm despre ce va fi după, ci despre ce s-a întâmplat astăzi.

Întrebat dacă ar demisiona, dacă ar fi fost în locul lui Gabriel Oprea:

Nu cred că există două situații de criză identice. Răspunsul trebuie să fie adecvat situației.

♦♦♦

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a făcut luni primele declarații după accidentul de săptâmâna trecută, când polițistul Bogdan Gigină care însoțea coloana oficială a ministrului a decedat după ce a căzut într-o groapă. Gabriel Oprea a declarat că nu a ștut de ce s-a oprit coloana, nu a văzut accidentul, de care a aflat de-abia după ce a plecat de la locul accidentului, iar acuzațiile la adresa sa sunt "complect" (sic) nefondate.  

Un nou protest în Capitală prin care se cere demisia lui Gabriel Oprea are loc luni, în Piața Victoriei. Circa 50 de persoane s-au strâns până la orele 18.30 și strigă "Jos Oprea"

Etichete: gabriel oprea, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE