Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind facilitățile fiscale la plata datoriilorPreședintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea OUG 44/ 2015, privind acordarea unor facilități fiscale.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind facilitatile fiscale la plata datoriilor
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind facilitățile fiscale la plata datoriilor
Foto: cugetliber.ro

În octombrie anul trecut, Guvernul a adoptat această ordonanță de urgență care prevede că toți cei care își vor achita până la 31 martie 2016 obligațiile de plată datorate bugetului general, restante la 30 septembrie 2015 și administrate de ANAF, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere, informează digi24.ro.

De asemenea, potrivit actului normativ, contribuabilii care plătesc până la 30 iunie 2016 o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante stabilite prin decizii comunicate până la data stingerii obligațiilor de plată principale vor putea beneficia, condiționat, de anularea unei cote de 54,2% din dobânzile aferente obligațiilor principale datorate bugetului general consolidat la 30 septembrie, administrate de ANAF.

De aceste facilități fiscale vor putea beneficia, dacă îndeplinesc condițiile legale, contribuabilii persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică. Conform OUG, pentru a beneficia de anularea penalităților de întârziere și a cotei de 54,2% din dobândă, contribuabilii trebuie să depună o cerere în acest sens la organul fiscal.

Etichete: ANAF, datorii, iohannis, lege

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE